Κοσμος

Έντεκα νεκροί από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας - Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο

Καταδίκη της Ε.Ε.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκροί και τραυματίες από τις ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις
Νεκροί και τραυματίες από τις ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις © EPA/ ROMAN PILIPEY

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε πολλαπλές επιθέσεις - Ο νεότερος απολογισμός για τους νεκρούς και τους τραυματίες - Σειρήνες στο Κίεβο.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 64 τραυματίστηκαν από τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους σε ουκρανικές πόλεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κρατικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωση της, που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφέρει ότι τέσσερις περιοχές μετά τις πυραυλικές επιθέσεις δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα - οι περιοχές Λβιβ, Πολτάβα και Σούμι - και πως η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί εν μέρει και σε άλλα τμήματα της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ χαρακτήρισε «εγκλήματα πολέμου» τις αδιάκριτες επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων, τονίζοντας ότι το ρωσικό καθεστώς θα λογοδοτήσει.

«Οι φρικτές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου και άλλων πόλεων σε όλη την Ουκρανία δείχνουν την απόγνωση του Κρεμλίνου. Αυτές οι αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αμάχων είναι εγκλήματα πολέμου. Παραμένουμε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και να κρατήσουμε υπόλογο το ρωσικό καθεστώς - θα το αντιμετωπίσουμε με τους εταίρους μας στην G7», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σαρλ Μισέλ.

Αυτόπτες μάρτυρες, μιλώντας στο Reuters, ανέφεραν ότι οι σειρήνες προειδοποίησης αεροπορικού βομβαρδισμού στο Κίεβο άρχισαν να ηχούν και πάλι. Σημειώνεται ότι από το πρωί της Δευτέρας, οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει πολλαπλές επιθέσεις τόσο στο Κίεβο όσο και σε άλλες πόλεις, σε μια «προσπάθεια αφανισμού» της Ουκρανίας όπως τη χαρακτήρισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ