Κοσμος

Αντιδράσεις για την επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο - Έκτακτη σύγκλιση της G7

H συμφωνία Ζελένσκι και Σολτς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιδράσεις σε Ευρώπη και Βρετανία για τους πυραύλους της Ρωσίας
Τραυματίες μετά τις εκρήξεις στο Κίεβο © EPA/STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία - Εκρήξεις στο Κίεβο: Αντιδράσεις από ΕΕ και Βρετανία για τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα.

Αντιδράσεις υπάρχουν στην Ευρώπη, μετά τη «βροχή» των πυραύλων που εκτόξευσαν οι Ρώσοι με στόχο το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.

Η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα καταδίκασε με σκληρά λόγια την επίθεση, μιλώντας για «αποστροφή». «Αυτό που συμβαίνει τώρα στο Κίεβο προκαλεί αποστροφή. Δείχνει, ξανά, στην υφήλιο ποιο καθεστώς αντιμετωπίζουμε. Ένα που στοχοποιεί αδιάκριτα στόχους. Ένα που βρέχει τρόμο και θάνατο σε παιδιά. Αυτό είναι εγκληματικό. Θα λογοδοτήσουν. Η Ουκρανία θα νικήσει. Η Ευρώπη δεν θα στρέψει αλλού το βλέμμα της», έγραψε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις.

Προώθησε μάλιστα προηγούμενα σχόλια στο Twitter του Ουκρανού υπ ΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα, που χαρακτήρισε τον Πούτιν «τρομοκράτη που μιλά με πυραύλους» και σχολίασε: «Η εκτόξευση πυραύλων από τη Ρωσία σε περιοχές αμάχων στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη. Επικοινώνησα το πρωί με τον Ντμίτρο Κουλέμπα για να ενισσχύσω τη συνεχιζόμενη ηθική και πρακτική στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία. Αυτό είναι μια επίδειξη αδυναμίας του Πούτιν, όχι ισχύος».

Ουκρανία - Έκτακτη σύγκληση της G7 συμφώνησαν Ζελένσκι και Σολτς

Την ίδια ώρα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, για την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα συνάντηση της G7, μετά τα σημερινά ρωσικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας.

«Συμφώνησα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, που έχει την προεδρία της G7, για μια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας», επεσήμανε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Η ομιλία μου είναι προγραμματισμένη, σε αυτή θα μιλήσω για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης συζητήσαμε το θέμα της αύξησης της πίεσης προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και την παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των (ουκρανικών) υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παράλληλα ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ενισχυθεί η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και να υπάρξει σκληρή απάντηση από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ