- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Μακρόν υποσχέθηκε ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
«Βαθιά του ανησυχία» για τα ρωσικά πλήγματα
Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις: Ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας υπόσχεται ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε την «βαθιά του ανησυχία» για τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα, διατύπωσε για μία ακόμη φορά την πλήρη υποστήριξή του προς την Ουκρανία κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και εξέφρασε την προσήλωση της Γαλλίας στην ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο, περιλαμβανομένης της αποστολής στρατιωτικού υλικού, ανακοίνωσε η Προεδρία της Γαλλίας.
Η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία κατά την διάρκεια της ώρα αιχμής του πρωινού πλήττοντας μη στρατιωτικούς στόχους, σκοτώνοντας αμάχους και καταστρέφοντας μη στρατιωτικές υποδομές σε μία κίνηση εκδίκησης του Βλαντίμιρ Πούτιν για την έκρηξη στην γέφυρα του Κερτς, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση».
«Επαναδιατύπωσε την απόλυτη και πλήρη υποστήριξή του στο πλευρό του προέδρου Ζελένσκι και την δέσμευσης της Γαλλίας για την αύξηση της υποστήριξης προς την Ουκρανία ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που έχουν διατυπωθεί από το Κίεβο, περιλαμβανομένης της συνδρομής σε πολεμικό εξοπλισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας «παραμένει σε στενή επαφή» με τον ουκρανό ομόλογό του, καθώς και με τους «εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την G7».
Ουκρανία - Μακρόν: Επιβεβαίωση της στρατιωτικής βοήθειας
Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γαλλία σχεδιάζει την αποστολή επιπλέον έξι συστημάτων πυροβολικού Caesar, βεληνεκούς 40 χιλιομέτρων, εκτός των 18 που έχουν ήδη σταλεί. Εκτός των 18 Caesar, η Γαλλία έχει προμηθεύσει μέχρι στιγμής αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (VAB), καύσιμα, ατομικό εξοπλισμό και περί τα 15 TRF1 (howitzer) των 155 mm. Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο αποστολής 20 τεθωρακισμένων οχημάτων Bastion.
Στην Βαρσοβία, ο υπουργός Εξωτερικών, Ζμπίγκνιεφ Ράου, έκανε λόγο για «έγκλημα πολέμου».
«Οι σημερινοί ρωσικοί βομβαρδισμοί αποτελούν βάρβαρη πράξη και έγκλημα πολέμου», έγραψε στο Twitter ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών. «Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Είμαστε μαζί σου, Ουκρανία!».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές
Οι αμερικανικοί δασμοί, τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στο κέντρο του κόσμου (του)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.