Κοσμος

Πέθανε η σκυλίτσα που κατείχε το ρεκόρ του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο

Η μικρή Πλέμπς ήταν 22 ετών - Η «περίεργη» τροφή που έτρωγε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε η σκυλίτσα Πεμπλς – Ήταν 22 χρονών, κατείχε το ρεκόρ του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο
© Ιnstagram

Το γηραιότερο σκυλί του κόσμου πέθανε σε ηλικία 22 ετών

Η Πέμπλς, η σκυλίτσα Φοξ Τεριέ, που κατείχε το ρεκόρ του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο, πέθανε στις αρχές της εβδομάδας σε ηλικία 22 ετών στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Η σκυλίτσα από το 2012 έτρωγε αποκλειστικά τροφή για γάτες, γεγονός το οποίο μπορεί να συνέβαλε στη μακροβιότητά του.

Είχε γεννηθεί στις 28 Μαρτίου του 2000 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη Νότια Καρολίνα.

«Η Πέμπλς, ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο, δυστυχώς πέθανε, από φυσικά αίτια και ήρεμα στο σπίτι της, έχοντας γύρω της την οικογένειά της» γράφουν οι άνθρωποί της στο Instagram.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πεμπλς ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο τον Μάιο του 2022 κατά τη διάρκεια επίσκεψης ειδικών του Βιβλίου Γκίνες, τον θεσμό που καταγράφει τα ρεκόρ σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με την Τζούλι Γκρέγκορι, που την είχε, το μυστικό της μακροβιότητας και της υγείας της Πεμπλς κρύβεται στην φροντίδα της υγιεινής της, την οποία τηρούσε «με την μεγαλύτερη προσήλωση».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ