- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζο Μπάιντεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος το 2024
Πώς το επιβεβαίωσε ανεπίσημα
Τζο Μπάιντεν: Η συνομιλία του προέδρου των ΗΠΑ με πάστορα και η πρόθεση για εκ νέου υποψηφιότητα.
Την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024 εξέφρασε σε ιδιωτική του συνομιλία ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.
Σύμφωνα με το NBC News, ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να είπε στον γνωστό Αμερικανό πάστορα, Αλ Σάρπτον, ότι θα επιδιώξει δεύτερη θητεία, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνομιλίας στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο ιερέας το προσωπικό του Εθνικού Δικτύου Δράσης στην Ουάσιγκτον.
«Θα το ξανακάνω», είπε ο κ. Μπάιντεν καθώς πόζαρε για μια φωτογραφία στο δωμάτιο του Ρούσβελτ με τον π. Σάρπτον, ο οποίος είναι επίσης παρουσιαστής του MSNBC. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι φήμες για επανυποψηφιότητα του Μπάιντεν «φουντώνουν». Σύμμαχοι του Αμερικανού προέδρου έχουν αναφέρει και στο παρελθόν ότι θα επιδιώξει επανεκλογή, αν και ο ίδιος έχει αποφύγει να το δηλώσει κατηγορηματικά, για να αποφύγει την ενεργοποίηση νόμων σχετικά με τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.
Πριν επιβεβαιώσει την υποψήφιότητά του το 2019 ο Τζο Μπάιντεν είχε συμβουλευθεί τον Αφροαμερικανό πάστορα, στο περιθώριο εκδήλωσης για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να είχε ζητήσει τότε από τον ιερέα είτε να τον στηρίξει είτε να μην τον απομονώσει στην αφροαμερικανική κοινότητα, δεδομένων τότε των υποψηφιοτήτων της Κάμαλα Χάρις και του γερουσιαστή Κόρι Μπούκερ για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο είχε απαντήσει ότι ακόμη δεν έχει λάβει την οριστική του απόφαση για το αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.