Κοσμος

Ο Τζο Μπάιντεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος το 2024

Πώς το επιβεβαίωσε ανεπίσημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν © EPA / Yuri Gripas / POOL

Τζο Μπάιντεν: Η συνομιλία του προέδρου των ΗΠΑ με πάστορα και η πρόθεση για εκ νέου υποψηφιότητα.

Την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024 εξέφρασε σε ιδιωτική του συνομιλία ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το NBC News, ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να είπε στον γνωστό Αμερικανό πάστορα, Αλ Σάρπτον, ότι θα επιδιώξει δεύτερη θητεία, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνομιλίας στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο ιερέας το προσωπικό του Εθνικού Δικτύου Δράσης στην Ουάσιγκτον.

«Θα το ξανακάνω», είπε ο κ. Μπάιντεν καθώς πόζαρε για μια φωτογραφία στο δωμάτιο του Ρούσβελτ με τον π. Σάρπτον, ο οποίος είναι επίσης παρουσιαστής του MSNBC. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι φήμες για επανυποψηφιότητα του Μπάιντεν «φουντώνουν». Σύμμαχοι του Αμερικανού προέδρου έχουν αναφέρει και στο παρελθόν ότι θα επιδιώξει επανεκλογή, αν και ο ίδιος έχει αποφύγει να το δηλώσει κατηγορηματικά, για να αποφύγει την ενεργοποίηση νόμων σχετικά με τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.

Πριν επιβεβαιώσει την υποψήφιότητά του το 2019 ο Τζο Μπάιντεν είχε συμβουλευθεί τον Αφροαμερικανό πάστορα, στο περιθώριο εκδήλωσης για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να είχε ζητήσει τότε από τον ιερέα είτε να τον στηρίξει είτε να μην τον απομονώσει στην αφροαμερικανική κοινότητα, δεδομένων τότε των υποψηφιοτήτων της Κάμαλα Χάρις και του γερουσιαστή Κόρι Μπούκερ για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο είχε απαντήσει ότι ακόμη δεν έχει λάβει την οριστική του απόφαση για το αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024. 

President Biden undecided on running for reelection in 2024 | 60 Minutes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ