Κοσμος

Ο σκηνοθέτης Πολ Χάγκις ισχυρίζεται ότι πίσω από την καταγγελία για βιασμό κρύβεται η Σαϊεντολογία

Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολ Χάγκις
© EPA/ CLAUDIO ONORATI

Ο Πολ Χάγκις υποστηρίζει ότι η εκκλησία της Σαϊεντολογίας, την οποία εγκατέλειψε το 2009, είχε ξεκινήσει «βεντέτα» εναντίον του.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πολ Χάγκις θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει ότι η εκκλησία της Σαϊεντολογίας βρίσκεται πίσω από τη μήνυση που κατέθεσε η Χέιλι Μπρέεστ εναντίον του για βιασμό, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο ο σκηνοθέτης συνελήφθη στην Ιταλία για βιασμό. Σύμφωνα με την έκθεση της ιταλικής αστυνομίας, μετά τον βιασμό της η γυναίκα μεταφέρθηκε από τον σκηνοθέτη στο αεροδρόμιο Papola Casale στο Μπρίντεζι και αφέθηκε εκεί. Εντοπίστηκε σε «κατάσταση σύγχυσης».

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο Χάγκις ισχυρίζεται ότι μέλη της εκκλησίας προσπάθησαν να βρουν επιβαρυντικά στοιχεία για εκείνον. Επιπλέον, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η συνεύρεση με την Μπρέεστ ήταν συναινετική και οι κατηγορίες εναντίον του αποτελούν αντίποινα για την απόφασή του να εγκαταλείψει τη Σαϊεντολογία και να γίνει ένθερμος επικριτής της.

«Ο Χάγκις δεν είναι απλός κατηγορούμενος σε μια πολιτική υπόθεση», ανέφεραν οι δικηγόροι του. «Είναι εχθρός ενός διαβόητου, κακόβουλου, ισχυρού και καλά χρηματοδοτούμενου ιδρύματος που είναι γνωστό ότι καταστρέφει τους επικριτές του», πρόσθεσαν.

Την ίδια ώρα η ενάγουσα χαρακτήρισε «θεωρία συνωμοσίας» την υπερασπιστική γραμμή που προτίθεται να ακολουθήσει ο σκηνοθέτης.

Ο Πολ Χάγκις ήταν μέλος της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας για πάνω από 30 χρόνια, από την οποία αποχώρησε το 2009, καθώς διαφωνούσε με την απόφασή της να υποστηρίξει νομοσχέδιο που απαγόρευε τους ομόφυλους γάμους. Σε μια επιστολή αποχώρησης που κυκλοφόρησε εκείνη την περίοδο, ο σκηνοθέτης έγραφε ότι η θέση της εκκλησίας ήταν «ένα μελανό σημείο στην ακεραιότητα της οργάνωσής μας».

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ