Κοσμος

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις συνελήφθη στην Ιταλία για βιασμό

Σεναριογράφος του «Million Dollar Baby» και σκηνοθέτης του «Crash»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολ Χάγκις
Πολ Χάγκις © EPA/CLAUDIO ONORATI

Στα χέρια των ιταλικών αρχών βρίσκεται ο σκηνοθέτης Πολ Χάγκις κατηγορούμενος για σεξουαλική βία.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Καναδός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις συνελήφθη σήμερα Κυριακή (19/06) στην πόλη Ostuni της Ιταλίας με τις κατηγορίες της σεξουαλικής βίας και πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica το οποίο επικαλείται εισαγγελικό έγγραφο ο σκηνοθέτης ανάγκασε μια νεαρή γυναίκα να συνευρεθεί μαζί του. Σημειώνεται ότι ο ίδιος βρισκόταν στην περιοχή καθώς συμμετείχε στο φεστιβάλ «Then Fest».

Αστυνομικές αρχές εντόπισαν τη γυναίκα στο αεροδρόμιο του Μπρίντιζι και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, όπου και κατήγγειλε το περιστατικό. Σύμφωνα με το ιταλικό Μέσο ο σκηνοθέτης γνώριζε το θύμα.

Σημειώνεται ότι το 2018 ο σκηνοθέτης βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που διατύπωσαν σε βάρος του τέσσερις γυναίκες.

Σύμφωνα με το  Associated Press τρεις γυναίκες που εργάστηκαν στη βιομηχανία του θεάματος κατηγόρησαν τον Χάγκις ότι τις φίλησε με το ζόρι ή ότι τις ανάγκασε σε στοματικό σεξ, σε συναντήσεις που είχε μαζί τους μεταξύ των ετών 1996 και 2015. Μία από τις τρεις γυναίκες κατηγόρησε επίσης τον σκηνοθέτη του «Crash» και σεναριογράφο του «Million Dollar Baby» και του «Casino Royal» ότι τη βίασε.

«Ο κ. Χάγκις αρνείται συνολικά αυτούς τους ανώνυμους ισχυρισμούς», είχε αναφέρει η δικηγόρος του Κριστίν Λεπερά σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

Το 2006 ο Χάγκις κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου και καλύτερης ταινίας για το «Crash». Είναι γνωστός επίσης επειδή ανακοίνωσε δημόσια το 2009 την αποχώρησή του από την εκκλησία της Σαϊεντολογίας, της οποίας υπήρξε μέλος για 35 χρόνια.

Πηγή: La Repubblica 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ