Ελλαδα

Ο Σπύρος Μπιμπίλας στη δίκη Φιλιππίδη - «Μου ζήτησε να αποτρέψω καταγγελία»

Τι κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ για τις «εφήμερες σχέσεις» του ηθοποιού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπύρος Μπιμπίλας
Σπύρος Μπιμπίλας © EUROKINISSI / EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σπύρος Μπιμπίλας: Η καταγγελία στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηθοποιό πριν τη σύλληψη

Ο Σπύρος Μπιμπίλας κατέθεσε σήμερα (13/9) στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του αναφέροντας ότι ο κατηγορούμενος μετά τις πρώτες καταγγελίες τού ζήτησε να αποτρέψει γυναίκα να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του«Παρακαλώ τον Πέτρο αν έχει δύναμη να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια» είπε ο κ. Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ περιέγραψε τον άλλοτε επιστήθιο φίλο του ως έναν άνθρωπο που «τσιλιμπουρδίζει μέσα στο θέατρο» και πρόσθεσε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θεωρούσε «φυσιολογικό να συνάπτει έστω και εφήμερες σχέσεις» με γυναίκες από τον χώρο, κάτι που ήταν «σε γνώση και της συζύγου του». Ακόμη, ο κ. Μπιμπίλας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ήξερε τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι, ότι ο κατηγορούμενος μπορούσε να γίνει πολύ πιεστικός σε βάρος γυναικών για να συνάψουν σχέση μαζί του χρησιμοποιώντας ως φόβητρο το να χάσουν τη δουλειά τους ή τη θέση τους στο θέατρο. 

Σπύρος Μπιμπίλας σε δίκη Φιλιππίδη: «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να καλέσω την καταγγέλλουσα για να μη μιλήσει»

«Έχω πολύ μεγάλη αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν το κρύβω, όμως αυτά που έμαθα μετέπειτα με απογοήτευσαν παρά πολύ και επηρέασαν την αγάπη που είχα για τον Πέτρο και για την Ελπίδα (σ.σ τη σύζυγό του)» υποστήριξε ξεκινώντας την κατάθεσή του. 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε και στη σχέση που είχε και με την πρώτη καταγγέλλουσα, που έχει καταγγείλει βιασμό κατ΄εξακολουθηση, η μητέρα της οποίας ήταν στενή του φίλη και πως είχαν έρθει σε γνώση του κάποια περιστατικά. Υποστήριξε δε ότι δεν έχει καμία γνώση για τις άλλες δύο καταγγέλλουσες, ωστόσο, όπως είπε, ο κατηγορούμενος τον καλούσε για να μάθει αν υπήρξαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του αφού βγήκαν οι τρεις πρώτες επώνυμες ηθοποιοί. «Το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε για να μου πει: Πάρε την να μη μιλήσει. Τότε απογοητεύτηκα από αυτόν…» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει ο Σπ. Μπιμπίλας | 13/09/2022 | ΕΡΤ

Μπιμπίλας σε δίκη Φιλιππίδη: «Η Ελπίδα Νίνου μού είπε ότι τον ενοχλούσε η καταγγέλλουσα»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε το 2010 με τη σύζυγο του κατηγορούμενου και τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας. «Η Ελπίδα Νίνου μας είπε, θέλω να σας μιλήσω. Στο αυτοκίνητο μας είπε ένα απίστευτο, ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του… με εξέπληξε… τη ρώτησα πού το ξέρει και μου είπε ότι είχε δει τα μηνύματά της».

Πρόεδρος: Το 2010 η Ελπίδα Νίνου σας ανέφερε ότι έστελνε μηνύματα στον σύζυγό της η καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όλα αυτά τα χρόνια είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσε ο ένας τα κινητά του αλλού. Και της είπα είναι δυνατόν; Αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Και γιατί δεν πήρε τη μάνα της κατευθείαν ο Πέτρος, αν ενοχλείται; Αν ο Πέτρος δεν ήταν εντάξει –για αυτό έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ– θα έπρεπε να πάρει τη μητέρα της και να της πει ότι η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση. Το αντίθετο έγινε, δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορώ να θυμάμαι επακριβώς τι ειπώθηκε. Η μικρή φαντάζομαι δεν το είπε γιατί φοβόταν.

Πρόεδρος: Ήσασταν κοντά στον κατηγορούμενο και την οικογένειά του αλλά είστε και μέσα στο χώρο του θεάτρου. Ακούσατε ποτέ κάτι ανησυχητικό ώστε να του πείτε «ακούγεται αυτό για εσένα, Πέτρο». Κάτι να σας ανησυχήσει και να σας προβληματίσει;

Μάρτυρας: Πολύ συχνά, σε κάθε παράσταση, είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια και η Ελπίδα ήξερε ή προσπαθούσε να μάθει ποια ήταν. Δεν χρειαζόταν να μου το πει κάποιος. Το είχε ως φυσιολογικό πράγμα στη ζωή του ότι ο ίδιος είχε σχέσεις με παρά πολλές γυναίκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ