- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η άκρα δεξιά στην Ευρώπη πανηγυρίζει το αποτέλεσμα των βουλευτικών της Ιταλίας
«Oι κυβερνήσεις της αριστεράς ανήκουν στο χθες»
Βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία: Η άκρα δεξιά στην Ευρώπη πανηγυρίζει το αποτέλεσμα - Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων ακροδεξιών ηγετών.
Πολιτικοί που ανήκουν στην άκρα δεξιά και στη δεξιά στην Ευρώπη, από την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ως τον Εθνικό Συναγερμό (RN) στη Γαλλία και το Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) της Πολωνίας, συνεχάρησαν την Τζόρτζια Μελόνι για τη νίκη της στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Ιταλία.
Η κυρία Μελόνι και το μεταφασιστικό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας επικράτησαν καθαρά, με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα. Η συμμαχία άκρας δεξιάς-δεξιάς οδεύει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών τόσο στη Βουλή, όσο και στη Γερουσία.
«Πανηγυρίζουμε μαζί με την Ιταλία», ανέφερε η βουλεύτρια της AfD Μπεατρίξ φον Στορχ μέσω Twitter. «Η Σουηδία στον βορρά, η Ιταλία στον νότο — οι κυβερνήσεις της αριστεράς ανήκουν στο χθες», πέταξε.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι σε επιγραμματική ανάρτησή του στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έδωσε «Συγχαρητήρια (στην) Τζόρτζια Μελόνι».
Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ζορντάν Μπαρντελά, που ανήκει στον RN της Μαρίν Λεπέν, έκρινε πως οι ψηφοφόροι στην Ιταλία παρέδωσαν «μάθημα ταπεινότητας» στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Προς μεγάλη δυσαρέσκεια πολλών στη χερσόνησο, η κυρία φον ντερ Λάιεν είπε την περασμένη εβδομάδα πως οι Βρυξέλλες έχουν «εργαλεία» για να αντιδράσουν εάν η Ιταλία παραβιάσει τους κανόνες και καταπατήσει τις κοινές αξίες της Ευρώπης.
«Καμιά απειλή οποιουδήποτε είδους δεν μπορεί να σταματήσει δημοκρατία», έγραψε ο ευρωβουλευτής του RN Μπαρντελά, υποστηρίζοντας πως οι Ευρωπαίοι «παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους».
Από την πλευρά του ο Μπάλας Όρμπαν, σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, του δεξιού εθνικιστή Βίκτορ Όρμπαν, έδωσε επίσης «συγχαρητήρια» στους ηγέτες της ιταλικής συμμαχίας της άκρας δεξιάς και της δεξιάς, τονίζοντας πως «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χρειαζόμαστε όσο ποτέ φίλους που έχουν κοινό όραμα και κοινή προσέγγιση για τις προκλήσεις στην Ευρώπη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη δίνη έρευνας για τις σχέσεις με Έπσταϊν
Ακόμα «στο παιχνίδι» και η Netflix
Τα θύματα είναι τέσσερις στρατιωτικοί και έντεκα πολίτες
Δεκτή η παραίτησή της από τον Εμμανουέλ Μακρόν
Δεσμεύσεις για συνεχή στήριξη από το Κίεβο
Συνολικά, η αγορά εργασίας εμφανίζει σημάδια στασιμότητα
Το πιο βαρύ κομμάτι είναι όμως το αίσθημα της χαμένης εφηβείας
Σε αυτό το κλίμα, η άνοδος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία στην Ανατολή λειτουργεί ως πολιτικός μεγεθυντικός φακός
«Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της θα το μετανιώσουν αν μας ωθήσουν στα άκρα»
O εργαζόμενος είχε διαγνωστεί με αυτισμό και προβλήματα ψυχικής υγείας
Σύμφωνα με την ταινία «The Swedish Connection»
Το θέμα έχει προκαλέσει έντονη δημόσια συζήτηση, με διαδικτυακές καμπάνιες τόσο υπέρ όσο και κατά
Βασικό στοιχείο της έρευνας παραμένει βίντεο διάρκειας 44 δευτερολέπτων
Ήταν και πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ από το 2009 μέχρι το 2015
Η αντιπαράθεση πυροδοτήθηκε μετά από συνέντευξη του Μπαράκ Ομπάμα
Το επόμενο κρίσιμο τεστ για το επενδυτικό κλίμα θεωρούνται τα αποτελέσματα της Nvidia
Πώς οργανώθηκε η μεγάλη απομάκρυνση από τη Μαριούπολη – Η μαρτυρία του στρατιωτικού ιερέα που συντόνισε την επιχείρηση
Εκτίει ισόβια για τους βιασμούς έξι κοριτσιών και τις δολοφονίες τεσσάρων εξ αυτών
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τον Νοέμβριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.