- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγαλώνει η κόντρα Γαλλίας-Amazon - Η κυβέρνηση ορίζει ελάχιστο τέλος παράδοσης βιβλίων
Για να προστατεύσει τα γαλλικά βιβλιοπωλεία
Η Γαλλία ετοιμάζεται να επιβάλει ελάχιστο τέλος παράδοσης 3 ευρώ στις παραδόσης βιβλίων από την Amazon για λόγους ανταγωνισμού με τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία.
Η Γαλλία σκοπεύει να επιβάλει ελάχιστο τέλος παράδοσης 3 ευρώ για ηλεκτρονικές παραγγελίες βιβλίων αξίας κάτω των 35 ευρώ, ώστε να εξισώσει τους όρους ανταγωνισμού για τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που αγωνίζονται να ανταγωνιστούν τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, δήλωσε η κυβέρνηση.
Ένας γαλλικός νόμος του 2014 απαγορεύει τις δωρεάν παραδόσεις βιβλίων, αλλά η Amazon και άλλοι προμηθευτές, όπως η Fnac, το έχουν παρακάμψει αυτό χρεώνοντας μόνο 1 σεντ. Τα τοπικά βιβλιοπωλεία συνήθως χρεώνουν έως και 7 ευρώ για την αποστολή.
Η νομοθεσία ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 για να κλείσει το κενό του 1 σεντ μέσω ενός ελάχιστου τέλους αποστολής, αλλά δεν μπορούσε να τεθεί σε ισχύ έως ότου η κυβέρνηση αποφασίσει το ύψος του τέλους αυτού.
«Αυτό θα προσαρμόσει τον κλάδο του βιβλίου στην ψηφιακή εποχή, αποκαθιστώντας την ισορροπία μεταξύ των μεγάλων πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίες προσφέρουν σχεδόν δωρεάν παράδοση για τα βιβλία ανεξαρτήτως μεγέθους παραγγελίας, και των βιβλιοπωλείων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις τιμές παράδοσης», δήλωσαν τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών.
Πρόσθεσαν ότι η Γαλλία θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το σχέδιό της και το ελάχιστο τέλος παράδοσης θα τεθεί σε ισχύ έξι μήνες μετά την έγκριση της ΕΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.