- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χίλαρι και Τσέλσι Κλίντον βραβεύτηκαν για το ντοκιμαντέρ «In Her Hands»
Κέρδισαν το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Κάμντεν
Το ντοκιμαντέρ «In Her Hands» παραγωγής των Χίλαρι και Τσέλσι Κλίντον κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Κάμντεν.
Το ντοκιμαντέρ «In Her Hands» του Netflix παραγωγής των Χίλαρι και Τσέλσι Κλίντον, κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάμντεν στις ΗΠΑ.
Το Φεστιβάλ στην πόλη της αμερικανικής πολιτείας Μέιν ολοκληρώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων για τα Βραβεία Κοινού ανακοινώθηκαν χθες.
Γυρισμένο σε διάστημα δύο ετών, το «In Her Hands» αφηγείται την ιστορία της Ζαρίφα Γκαφάρι η οποία στα 26 της χρόνια έγινε μία από τις πρώτες γυναίκες δημάρχους του Αφγανιστάν και η νεότερη που κατείχε ποτέ το αξίωμα. Η ταινία καταγράφει τον αγώνα της για επιβίωση με φόντο την αβεβαιότητα, καθώς οι δυτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αποχωρήσουν και οι Ταλιμπάν επιστρέφουν στην εξουσία.
Το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Ταμάνα Αγιάζι και Μαρσέλ Μετελσίφεν έκανε πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.
Η Αγιάζι η οποία είναι από το Αφγανιστάν, διέφυγε από τη χώρα το 2021 μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Η σκηνοθέτης, η οποία ζει στο Λονδίνο παρακολούθησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάμντεν.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και η κόρη της Τσέλσι, ήταν εκτελεστικές παραγωγοί του ντοκιμαντέρ, που είναι η πρώτη ταινία μη μυθοπλασίας της εταιρείας τους, HiddenLight Productions.
«Είναι τιμή και είμαι ευγνώμων που στήριξαν το πρότζεκτ. Είναι σημαντικό να στρέψουμε την προσοχή στο Αφγανιστάν. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους να υποστηρίξουν τη χώρα, ανεξάρτητα από το αν είναι πολιτικοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι. Αν δεν αναλάβουμε δράση, θα το μετανιώσουμε όλοι» τόνισε η Ταμάνα Αγιάζι, σύμφωνα με το Variety, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.