- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιστολή Μπορέλ προς Τσαβούσογλου: «Αποκλιμακώστε την ένταση»
Τι αναφέρει για υπερπτήσεις και εχθρική ρητορική
Επιστολή Ζ. Μπορέλ προς Μ. Τσαβούσογλου: Οι τουρκικές υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους δημιουργούν μια αρνητική δυναμική, από την οποία δεν υπάρχει κανένα όφελος.
Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ απέστειλε πριν από λίγες ημέρες επιστολή με την οποία απαντά στην επιστολή που είχε στείλει προηγουμένως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.
Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, στην εν λόγω επιστολή, ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
«Μεταξύ άλλων, οι υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, δηλώσεις οι οποίες αμφισβητούν την αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία της Ελλάδας επί νησιών του Αιγαίου, καθώς και η κλιμάκωση της εχθρικής ρητορικής εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, βαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης. Επιπλέον, δημιουργούν μια αρνητική δυναμική, από την οποία δεν υπάρχει κανένα όφελος.
Η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της Υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να γίνεται μέσω καλή τη πίστει διαλόγου, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Είναι βαθιά πεποίθηση (του ΥΕ/ΑΕ) ότι ο μοναδικός δρόμος για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελεί η σταθερή προσήλωση στις διεθνείς συμφωνίες και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.