- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταστροφές στην Ταϊβάν μετά τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ - Έρευνες για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια
Βίντεο από τη στιγμή της σεισμικής δόνησης
Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: Η προειδοποίηση για τσουνάμι και οι καταστροφές σε δρόμους και κτίρια
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα Κυριακή (18/9) στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS). Αρχικά ο σεισμός είχε εκτιμηθεί στα 7,2 Ρίχτερ, ωστόσο, μία νέα, αναθεωρημένη λύση κάνει λόγο για δόνηση 6,9 Ρίχτερ.
Νωρίτερα σήμερα το USGS είχε ανακοινώσει ότι σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών έπληξε το Σάββατο το βράδυ τις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν. Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου και είχε επίκεντρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ταϊτούνγκ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.
Το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Central News Agency μετέδωσε εικόνες από πανικόβλητους κατοίκους της πόλης να τρέχουν προς το κτίριο, το οποίο κάλυπτε πυκνό σύννεφο σκόνης. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τους σιδηροδρόμους της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι τρία βαγόνια τραίνου εκτροχιάστηκαν στον σταθμό Ντόνγκλι, στην ανατολικό τμήμα της χώρας, όταν κατέρρευσε μέρος του στεγάστρου της πλατφόρμας. Οι περίπου 20 επιβάτες που βρίσκονταν στα βαγόνια απομακρύνθηκαν.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, με τα κτίρια να κουνιούνται και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Το κέντρο σεισμικών δικτύων της Κίνας από την πλευρά του επεσήμανε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις παράκτιες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Φουζιάν, τη Γκουανγκντόνγκ, τη Ζιανγκσού και τη Σανγκάη.
Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο, τα κύματα του τσουνάμι ενδέχεται να φτάσουν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού. Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σεισμό στο νότιο τμήμα της χώρας το 2016, ενώ άλλη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 2.400 ανθρώπων το 1999.
Εικόνες που έρχονται από την Ταϊβάν δείχνουν πολυκατοικίες να έχουν καταρρεύσει και δρόμους να έχουν ανοίξει στα δύο, ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για νεκρούς.
Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ταϊβάν - Βίντεο από τη στιγμή της ισχυρής δόνησης
Βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράφει τη στιγμή της ισχυρής δόνησης των 7,2 Ρίχτερ στην Ταϊβάν.
#Taiwan earthquake pic.twitter.com/t5tCcCqpub
— Azim (@Azim_Afgani) September 18, 2022
7.2 magnitude earthquake strikes off east cost of Taiwan#earthquake pic.twitter.com/QlMx8Ul1yp
— Ricardo Champs 🇲🇽 🇷🇺 🇨🇳 (@ricchamps9) September 18, 2022
Taiwan earthquake
— 巴丢草 Bad ї ucao (@badiucao) September 18, 2022
🙏 hope people are safe
pic.twitter.com/OU31SxJomL
Σεισμός στην Ταϊβάν: Αθλητές τρέχουν να βγουν από γήπεδο - Κατέρρευσε σκεπή
Αθλητές σε γήπεδο στην Ταϊβάν έζησαν στιγμές τρόμου όταν κατέρρευσε η οροφή σε γήπεδο βόλεϊ την ώρα του ισχυρότατου σεισμού των 6,9 Ρίχτερ. Στο βίντεο, διακρίνονται οι αθλητές να τρέχουν να σωθούν τη στιγμή που πέφτει η οροφή.
Οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται. 'Ηδη έχουν διασωθεί 20 άνθρωποι.
🇹🇼 Earthquake of magnitude 7.2 off the coast of Taiwan.
— Siraj Noorani (@sirajnoorani) September 18, 2022
Minute of life…the ceiling of the building collapsed 🏢#Taiwan #earthquake #台湾地震 #地震 #台湾 #TaiwanEarthquake #ไต้หวัน #แผ่นดินไหว pic.twitter.com/NQ3H5NsTkK
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.