Κοσμος

Καταστροφές στην Ταϊβάν μετά τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ - Έρευνες για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια

Βίντεο από τη στιγμή της σεισμικής δόνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Ταϊβάν: Διασώστες στα συντρίμμια
Σεισμός στην Ταϊβάν: Διασώστες στα συντρίμμια © EPA / TAIWAN CENTRAL EMERGENCY OPERATION CENTRE

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: Η προειδοποίηση για τσουνάμι και οι καταστροφές σε δρόμους και κτίρια

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα Κυριακή (18/9) στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS). Αρχικά ο σεισμός είχε εκτιμηθεί στα 7,2 Ρίχτερ, ωστόσο, μία νέα, αναθεωρημένη λύση κάνει λόγο για δόνηση 6,9 Ρίχτερ. 

Νωρίτερα σήμερα το USGS είχε ανακοινώσει ότι σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών έπληξε το Σάββατο το βράδυ τις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν. Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου και είχε επίκεντρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ταϊτούνγκ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Central News Agency μετέδωσε εικόνες από πανικόβλητους κατοίκους της πόλης να τρέχουν προς το κτίριο, το οποίο κάλυπτε πυκνό σύννεφο σκόνης. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τους σιδηροδρόμους της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι τρία βαγόνια τραίνου εκτροχιάστηκαν στον σταθμό Ντόνγκλι, στην ανατολικό τμήμα της χώρας, όταν κατέρρευσε μέρος του στεγάστρου της πλατφόρμας. Οι περίπου 20 επιβάτες που βρίσκονταν στα βαγόνια απομακρύνθηκαν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, με τα κτίρια να κουνιούνται και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Το κέντρο σεισμικών δικτύων της Κίνας από την πλευρά του επεσήμανε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις παράκτιες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Φουζιάν, τη Γκουανγκντόνγκ, τη Ζιανγκσού και τη Σανγκάη. 

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο, τα κύματα του τσουνάμι ενδέχεται να φτάσουν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού. Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σεισμό στο νότιο τμήμα της χώρας το 2016, ενώ άλλη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 2.400 ανθρώπων το 1999.

Εικόνες που έρχονται από την Ταϊβάν δείχνουν πολυκατοικίες να έχουν καταρρεύσει και δρόμους να έχουν ανοίξει στα δύο, ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για νεκρούς. 

6.8 magnitude earthquake hits Taiwan, sparks tsunami fears

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ταϊβάν - Βίντεο από τη στιγμή της ισχυρής δόνησης

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράφει τη στιγμή της ισχυρής δόνησης των 7,2 Ρίχτερ στην Ταϊβάν. 

EARTHQUAKE IN TAIPEI TAIWAN TODAY 17-09-2022
ताइवान में 6.4 की तीव्रता वाले भूकंप से मची अफरातफरी | Taiwan Earthquake | China | #Shorts

Σεισμός στην Ταϊβάν: Αθλητές τρέχουν να βγουν από γήπεδο - Κατέρρευσε σκεπή

Αθλητές σε γήπεδο στην Ταϊβάν έζησαν στιγμές τρόμου όταν κατέρρευσε η οροφή σε γήπεδο βόλεϊ την ώρα του ισχυρότατου σεισμού των 6,9 Ρίχτερ. Στο βίντεο, διακρίνονται οι αθλητές να τρέχουν να σωθούν τη στιγμή που πέφτει η οροφή.

Οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται. 'Ηδη έχουν διασωθεί 20 άνθρωποι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ