- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Instagram: Πρόστιμο - μαμούθ 405 εκατ. ευρώ για διαρροή προσωπικών στοιχείων ανηλίκων
Σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά του προστίμου, δήλωσε εκπρόσωπος της μητρικής Meta
Η Ιρλανδία επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ 405 εκατομμυρίων ευρώ στο Instagram για δεδομένα παιδιών.
Η ρυθμιστική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ιρλανδίας συμφώνησε να επιβάλει πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 405 εκατομμυρίων ευρώ στο κοινωνικό δίκτυο Instagram μετά από μια έρευνα σχετικά με το χειρισμό δεδομένων παιδιών, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας επιτήρησης.
Το Instagram σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά του προστίμου, δήλωσε εκπρόσωπος της μητρικής Meta Platforms σε δήλωση που εστάλη μέσω email. Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2020, επικεντρώθηκε σε χρήστες ηλικίας μεταξύ 13 και 17 ετών που είχαν τη δυνατότητα να λειτουργούν επαγγελματικούς λογαριασμούς, γεγονός που διευκόλυνε τη δημοσίευση του αριθμού τηλεφώνου ή/και της διεύθυνσης email του χρήστη.
Το Instagram ενημέρωσε τις ρυθμίσεις του πριν από ένα χρόνο και έκτοτε κυκλοφόρησε νέες λειτουργίες για να κρατά τους εφήβους ασφαλείς και τις πληροφορίες τους απόρρητες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Meta.
Πρόκειται για την υψηλότερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στην εταιρεία από τον Ιρλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων, μετά από το πρόστιμο 225 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 στο WhatsApp.
Το υψηλότερο πρόστιμο που αφορά στο GDPR, αποτελεί η ποινή 746 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στην Amazon το 2021 από την Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν τότε ότι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την Amazon δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις του GDPR και πως η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.