- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Μπάιντεν «εχθρό του κράτους»
«Ο εχθρός του κράτους είναι αυτός και η ομάδα που τον ελέγχει»
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αναγορεύει τον Τζο Μπάιντεν σε «εχθρό του κράτους» μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του.
Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον διάδοχό του, τον Τζο Μπάιντεν, «εχθρό του κράτους» μπροστά στους οπαδούς του, καταγγέλλοντας επίσης την έρευνα του FBI στην κατοικία του στη Φλόριντα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών χθες Σάββατο το βράδυ στην Πενσιλβάνια.
«Αυτός είναι ο εχθρός του κράτους», πέταξε ο κ. Τραμπ απευθυνόμενος στο πλήθος, απαντώντας στη σφοδρή επίθεση του προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος κατήγγειλε δύο ημέρες νωρίτερα πως ο Ρεπουμπλικάνος και οι οπαδοί του αντιπροσωπεύουν «έναν εξτρεμισμό που απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».
«Η ομιλία του» δεν ήταν παρά εκδήλωσης «μίσους και οργής», έκρινε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον κ. Μπάιντεν πως χαρακτήρισε τους οπαδούς του «απειλή για τη δημοκρατία» και «εχθρούς του κράτους».
«Ο εχθρός του κράτους είναι αυτός και η ομάδα που τον ελέγχει», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος, που εκφράστηκε στην πολιτεία-κλειδί στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όταν θα κριθεί ποιο κόμμα θα ελέγχει τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου.
Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την έρευνα της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, την 8η Αυγούστου, ο κ. Τραμπ είπε πως η επιχείρηση αυτή αποτελούσε «το πιο τρανταχτό παράδειγμα των πολύ αληθινών απειλών για την ελευθερία των Αμερικανών» και μια από τις «πιο σοκαριστικές καταχρήσεις εξουσίας από πλευράς οποιασδήποτε κυβέρνησης στην αμερικανική ιστορία».
Ο πρώην πρόεδρος επέμεινε ότι η «επονείδιστη έφοδος» στο «σπίτι μου στο Μαρ-α-Λάγκο» αποτελούσε «παρωδία δικαιοσύνης», καθώς συνεχίζει να φλερτάρει ολοένα πιο ανοικτά με νέα υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2024.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας προχώρησε στην έφοδο διότι υποψιαζόταν ότι ο πρώην πρόεδρος είχε στην κατοχή του παράνομα εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα από την εποχή της θητείας του στον Λευκό Οίκο (2017-2021). Οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί εκτιμούν πως μέσα στις περίπου τριάντα κούτες που κατασχέθηκαν βρίσκονταν άκρως απόρρητα έγγραφα που «πιθανόν είχαν κρυφτεί» για να παρακωλυθεί η έρευνα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.