Κοσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024

Τι δήλωσε ο γαμπρός του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tramp.jpg

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «προφανώς σκέφτεται» να είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2024, λέει ο γαμπρός του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την αμερικανική προεδρία το 2024, όπως δήλωσε σήμερα ο γαμπρός του και πρώην σύμβουλός του.

«Γνωρίζω ότι προφανώς το σκέφτεται, σιχαίνεται να βλέπει αυτά που συμβαίνουν στη χώρα», δήλωσε στο δίκτυο Sky News ο Τζάρεντ Κούσνερ.

Ερωτηθείς πότε ενδέχεται να λάβει απόφαση ο Τραμπ ο Κούσνερ απάντησε:

«Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει για λογαριασμό του».

Κληθείς να επιβεβαιώσει ότι ο Τραμπ δεν αποκλείει να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος ο Κούσνερ απάντησε:

«Με τον Τραμπ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα, είναι πολύ ευέλικτος».

Ο Τραμπ υπόσχεται αμνήστευση στους εισβολείς του Καπιτωλίου

Παράλληλα σχεδόν με την ομιλία του Τζο Μπάιντεν για την απειλή των «τραμπικών εξτρεμιστών» κατά της δημοκρατίας και την είδηση ότι ένας πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε για την εισβολή στο Καπιτώλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι αν είναι εκ νέου υποψήφιος και εκλεγεί στην προεδρία θα δώσει χάρες. 

«Θα σας πω ότι θα εξετάσω πολύ, πολύ θετικά την πλήρη αμνηστία. Εάν αποφασίσω να θέσω υποψηφιότητα και εάν κερδίσω, θα εξετάσω πολύ, πολύ έντονα το θέμα της αμνηστίας. Πλήρεις αμνηστίες», δήλωσε ο Τραμπ στο ραδιόφωνο Wendy Bell την Πέμπτη, προσθέτοντας: «Θα εξετάσουμε πολύ, πολύ σοβαρά τις πλήρεις αμνηστεύσεις, διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί αυτό. ... Και εννοώ πλήρεις αμνηστίες με μια συγγνώμη προς πολλούς».

Όσον αφορά την πιθανότητα να είναι υποψήφιος, το ενδεχόμενο σχολίασε ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ.

«Ξέρω ότι προφανώς το σκέφτεται, μισεί να βλέπει όσα συμβαίνουν στη χώρα», ανέφερε ο Τζάρεντ Κούσνερ στο Sky News. Ερωτηθείς για το πότε ο Τραμπ μπορεί να πάρει την τελική απόφαση, ο Κούσνερ ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του».

Κληθείς να επιβεβαιώσει ότι ο Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας, ο Κούσνερ σχολίασε ότι «με τον Τραμπ είναι δύσκολο να αποκλείσουμε οτιδήποτε».

Ο Τραμπ, 76 ετών, παρέμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της υποψηφιότητας παρά το γεγονός ότι παραπέμφθηκε δύο φορές και του ασκήθηκε εκτεταμένη έρευνα για τους δεσμούς του με τη Ρωσία ενόσω ήταν πρόεδρος. Οι έρευνες για τις οικονομικές του συναλλαγές με τη Μόσχα και την πιθανή παρέμβαση στις εκλογές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την απήχηση του Τραμπ στα μάτια ορισμένων Ρεπουμπλικανών να πέφτει. Μια δημοσκόπηση των New York Times/Siena College που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στις προκριματικές εκλογές επιθυμούσαν κάποιον προεδρικό υποψήφιο εκτός του Τραμπ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ