Κοσμος

Ο Τραμπ λέει ότι περιμένει μόνο πότε θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του

«Έχω πάρει την απόφαση μου για το 2024»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραμπ: Έχω πάρει την απόφασή μου για τις εκλογές του 2024
Ντόναλντ Τραμπ © ΕPA Pool

Τραμπ: Έχω πάρει την απόφασή μου για τις εκλογές του 2024.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο New York Magazine είπε ότι σκέφτεται πότε -και όχι αν- θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Θα έλεγα ότι η μεγάλη μου απόφαση θα είναι αν θα το πω πριν ή μετά», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, αναφερόμενος φαινομενικά στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. «Πηγαίνω πριν ή μετά; Αυτή θα είναι η μεγάλη μου απόφαση», πρόσθεσε ο Τραμπ, αφού επιβεβαίωσε ότι έχει «ήδη λάβει αυτήν την απόφαση» όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να είναι υποψήφιος.

Ο πρώην πρόεδρος και οι κορυφαίοι βοηθοί του σκέφτονται πότε πρέπει να μεταβεί στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων του 2024 για να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο της ανακοίνωσής του -- και να αποτρέψουν υποψήφιοι αντίπαλοι του από το να τον αμφισβητήσουν.Ένας από αυτούς τους Ρεπουμπλικάνους είναι ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, o οποίος έχει μάλιστα την υποστήριξη του Έλον Μασκ. 

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ, παρουσιάζεται να «χάνει έδαφος» εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στον δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές του 2024. 

Πιο συγκεκριμένα, στις ηλικίες κάτω των 35 ετών, το 64% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων δηλώνει πως δεν θα στήριζε μια νέα υποψηφιότητα Τραμπ για την προεδρία. Παράλληλα, το ίδιο δηλώνει και το 65% όσων έχουν πτυχίο (κολεγίου, πανεπιστημίου κ.ά.).  

Σχεδόν το 20% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων παρουσιάζεται, μάλιστα, να υποστηρίζει πως ο Τραμπ έφτασε στο σημείο, με τα επεισοδιακά γεγονότα στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021, να «απειλήσει την αμερικανική δημοκρατία».

 Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε εάν διεξάγονταν σήμερα οι εκλογές για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος;», το 51% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση των New York Times/Siena College γυρίζει την πλάτη στον Τραμπ, επιλέγοντας άλλους πιθανούς υποψηφίους.

Υπάρχει, μάλιστα, και ένα 16% που δηλώνει πως εάν ο Τραμπ λάβει τελικώς το χρίσμα, τότε εκείνο δεν θα ψηφίσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο στις προεδρικές του 2024.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ