Κοσμος

O Έλον Μασκ καλεί τον Τραμπ να «χαθεί μαζί με το ηλιοβασίλεμα»

Ποιον θα στηρίξει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μασκ: Καλεί τον Τραμπ να παραιτηθεί και να «πλεύσει στο ηλιοβασίλεμα»
O Έλον Μάσκ (αριστέρα) και ο Ντόναλντ Τραμπ (δεξιά) © Matt McClain/The Washington Post via Getty Images

Ο Έλον Μασκ κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση και να μην θέσει υποψηφιότητα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024.

Τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ κάλεσε ο Έλον Μασκ να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική και να μην θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024, λέγοντας ότι αν και δεν τον σιχαίνεται θα έπρεπε «να κρεμάσει το καπέλο του και να ανοίξει πανιά στο ηλιοβασίλεμα».

Εφόσον ο Τραμπ δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2024, ανοίγει ο δρόμος για την υποψηφιότητα του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, τον οποίο ο Μασκ υποστηρίζει. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μασκ δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι σήμερα 76 ετών, επομένως στο τέλος της δεύτερης θητείας του θα είναι 82 ετών. «Είναι πολύ ηλικιωμένος για να είναι διευθύνων σύμβουλος σε οτιδήποτε, πόσο μάλλον για τις Ηνωμένες Πολιτείες Πολιτειών της Αμερικής», είπε.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Μασκ αναφέρει δημόσια ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να αποσυρθεί. Ο δισεκατομμυριούχος είχε ταχθεί πολλές φορές υπέρ των απόφασεων της κυβέρνησης Τραμπ στον παρελθόν, ιδιαίτερα σε ότι αφορούσε τον κορωνοιό.  Αναφερόμενος στον Ντε Σάντις, ο οποίος εμφανίζει αυξανόμενη δύναμη στις πρώιμες δημοσκοπήσεις μεταξύ των υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών για το 2024, είπε ότι θα «κερδίσει εύκολα» τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg News τον περασμένο μήνα, ο Μασκ είχε πει ότι ήταν αναποφάσιστος για το ποιον να υποστηρίξει όταν ρωτήθηκε αν θα υποστήριζε τον Τραμπ, ο οποίος υπαινίσσεται ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Εξάλλου τον Μάιο ο Μασκ αποκάλυψε ότι θα ψηφίσει και θα στηρίξει τους Ρεπουμπλικάνους λέγοντας  «Στο παρελθόν ψήφιζα τους Δημοκρατικούς καθώς ήταν (κυρίως) το πιο ευγενές πολιτικό κόμμα. Αλλά, έγιναν το πολιτικό κόμμα της διαίρεσης και του μίσους. Έτσι, δεν μπορώ πλέον να τους υποστηρίζω και θα ψηφίσω τους Ρεπουμπλικάνους», ανέφερε ο Μασκ σε μία ανάρτησή του στο Twitter. «Τώρα, παρακολουθώ να εξελίσσεται η εκστρατεία που κάνουν με τα βρόμικα κόλπα τους εναντίον μου», έγραψε ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ