- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οργή στη Βρετανία για το ρεύμα - Το 50% των Συντηρητικών ζητά την κρατικοποίηση των εταιρειών ενέργειας
Το 21% των Βρετανών δήλωσε επίσης ότι θα μπορεί να θερμάνει το σπίτι του «μόνον σε πολύ περιορισμένη βάση»
Βρετανία: Περίπου οι μισοί ψηφοφόροι των Συντηρητικών υποστηρίζουν να κρατικοποιηθούν ξανά οι εταιρείες ενέργειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Περίπου οι μισοί ψηφοφόροι των κυβερνώντων Συντηρητικών της Βρετανίας τάσσονται υπέρ της κρατικοποίησης ξανά της βιομηχανίας ενέργειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς η άνοδος των τιμών ενέργειας ασκεί πιέσεις στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.
Η βρετανική κυβέρνηση καλείται ολοένα και περισσότερο να εντείνει τη δράση της για να βοηθήσει τους Βρετανούς με τους λογαριασμούς τους για την κατανάλωση ενέργειας, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν κατά 80% σε έναν μέσο όρο 3.549 στερλινών το έτος από τον Οκτώβριο, καθώς οι τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ.
Η δημοσκόπηση αυτή του YouGov που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Times δείχνει ότι το 47% αυτών που προγραμματίζουν επί του παρόντος να ψηφίσουν Συντηρητικούς στις επόμενες εκλογές τάσσονται υπέρ της επιστροφής σε δημόσια ιδιοκτησία των ενεργειακών εταιρειών, ενώ 28% αντιτίθεται και το 25% δεν γνωρίζει με βεβαιότητα.
Μεταξύ αυτών που ψήφισαν Τόρις στις τελευταίες εκλογές το 2019, το 53% υποστηρίζει την επανακρατικοποίηση των εταιρειών ενέργειας.
Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία ιδιωτικοποιήθηκαν από την Συντηρητική πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Αν και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα έχει ζητήσει παλαιότερα να κρατικοποιηθούν ξανά οι εταιρείες ενέργειας, ο σημερινός του ηγέτης, ο Κιρ Στάρμερ, έχει πει ότι καλύτερα θα είναι να δαπανηθούν απευθείας τα χρήματα για να μειωθούν οι λογαριασμοί του κόσμου.
Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας, η οποία είναι το φαβορί στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, έχει δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ της μείωσης της φορολογίας παρά των άμεσων ενισχύσεων για να βοηθηθεί ο κόσμος να αντιμετωπίσει την κρίση κόστους ζωής.
Η δημοσκόπηση του YouGov, η οποία διεξήχθη την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, πριν από την πιο πρόσφατη ανακοίνωση από τις ρυθμιστικές αρχές της αύξησης στους λογαριασμούς ενέργειας, έδειξε επίσης ότι το 55% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα χρειαστεί να χαμηλώσει τον θερμοστάτη ή να περιορίσει την χρήση θέρμανσης τους ερχόμενους μήνες.
Το 21% των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης ότι θα μπορεί να θερμάνει το σπίτι του "μόνον σε πολύ περιορισμένη βάση" και το 5% είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα μπορεί να το θερμάνει καθόλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενώ ο Τζέι Ντι Βανς δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο των συνομιλιών στην Ελβετία
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.