- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν ότι επιτρέπει drones των ΗΠΑ να μπάινουν στον χώρο τους
Αρνείται το Πακιστάν
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν ότι επιτρέπει σε drones των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του.
Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα πως το Πακιστάν επέτρεψε σε αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο του προκειμένου να εισέλθουν στο Αφγανιστάν, μια κατηγορία που αρνήθηκε πρόσφατα το Πακιστάν έπειτα από ένα αεροπορικό πλήγμα των ΗΠΑ στην Καμπούλ.
Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας μουλάς Μοχάμαντ Γιάκουμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ πως αμερικανικά drones εισέρχονται στο Αφγανιστάν μέσω του Πακιστάν.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα drones εισέρχονται μέσω Πακιστάν στο Αφγανιστάν, χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Πακιστάν, ζητάμε από το Πακιστάν να μην χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του εναντίον μας», είπε.
Ταλιμπάν - Αμεικανικά drones - Δεν σχολιάζει το Πακισταν
Οι πακιστανικές αρχές αρνήθηκαν ότι είχαν εμπλοκή ή γνώριζαν εκ των προτέρων για ένα πλήγμα με drone που είπαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι εξαπέλυσαν εναντίον της Καμπούλ τον Ιούλιο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ηγέτης της αλ Κάιντα Αΐμάν αλ-Ζαουάχρι.
Τα σχόλια του Γιάκουμπ θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ένταση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες σε μια περίοδο που οι Αφγανοί Ταλιμπάν μεσολαβούν στις συνομιλίες ανάμεσα στο Πακιστάν και μια πακιστανική οργάνωση μαχητών Ταλιμπάν. Το Αφγανιστάν εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από το εμπόριο με το Πακιστάν καθώς η χώρα διέρχεται οικονομική κρίση.
Οι Ταλιμπάν είπαν πως διεξάγουν έρευνα για το αεροπορικό πλήγμα του Ιουλίου και πως δεν έχουν βρει το πτώμα του ηγέτη της αλ Κάιντα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.