- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χιλή: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν λιγότερες ώρες την εβδομάδα - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Οι κυβερνητικές διαβουλεύσεις με συνδικάτα και εργοδότες
Στη Χιλή οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν λιγότερο. Το νομοσχέδιο που κατεβάζει σε 40 (από 45) τις ώρες εργασίας την εβδομάδα.
Η κυβέρνηση του προέδρου Γκαμπριέλ Μπόριτς στη Χιλή έκανε γνωστό χθες Τρίτη ότι αναζωπύρωσε τις προσπάθειες για την ψήφιση νομοσχεδίου που θα μειώσει τον χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας, εκπληρώνοντας μια προεκλογική της δέσμευση.
Το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μείωση του χρόνου εργασίας από 45 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, παραμένει στα συρτάρια από τότε που εισήχθη στο Κογκρέσο το 2017 από την τότε βουλευτή και νυν κυβερνητική εκπρόσωπο Καμίλα Βαγιέχο.
Ο Μπόριτς έδωσε χαρακτήρα «επείγοντος» στο νομοσχέδιο, που υποχρεώνει τους βουλευτές να το εξετάσουν κατά προτεραιότητα. Μάλιστα, τροπολογίες προβλέπουν την επέκταση της μείωσης του χρόνου εργασίας σε ορισμένους κλάδους, όπως οι οδηγοί σε μέσα μαζικής μεταφοράς.
Μείωση χρόνου εργασίας στη Χιλή - Ο διάλογος με τα συνδικάτα
«Αυτές οι βελτιώσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά σε μια νέα Χιλή, η οποία θα είναι πιο δίκαιη» ανέφερε ο Μπόριτς στη διάρκεια εκδήλωσης στο προεδρικό μέγαρο.
Η κεντροαριστερή κυβέρνηση έχει προωθήσει τον διάλογο με συνδικάτα και συνομοσπονδίες εργαζομένων, αλλά και με εργοδοτικές ενώσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη της μεγαλύτερης χώρας παραγωγής χαλκού στον κόσμο.
Παράλληλα η οικονομία της Χιλής, βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις, ύστερα από μια ταχεία ανάκαμψη μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία Covid-19.
Ο πρόεδρος Μπόριτς εξέφρασε την πεποίθηση πως το νομοσχέδιο για τη μείωση του χρόνου εργασίας θα εγκριθεί το συντομότερο δυνατό από το Κογκρέσο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.