- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χιλή: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν λιγότερες ώρες την εβδομάδα - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Οι κυβερνητικές διαβουλεύσεις με συνδικάτα και εργοδότες
Στη Χιλή οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν λιγότερο. Το νομοσχέδιο που κατεβάζει σε 40 (από 45) τις ώρες εργασίας την εβδομάδα.
Η κυβέρνηση του προέδρου Γκαμπριέλ Μπόριτς στη Χιλή έκανε γνωστό χθες Τρίτη ότι αναζωπύρωσε τις προσπάθειες για την ψήφιση νομοσχεδίου που θα μειώσει τον χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας, εκπληρώνοντας μια προεκλογική της δέσμευση.
Το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μείωση του χρόνου εργασίας από 45 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, παραμένει στα συρτάρια από τότε που εισήχθη στο Κογκρέσο το 2017 από την τότε βουλευτή και νυν κυβερνητική εκπρόσωπο Καμίλα Βαγιέχο.
Ο Μπόριτς έδωσε χαρακτήρα «επείγοντος» στο νομοσχέδιο, που υποχρεώνει τους βουλευτές να το εξετάσουν κατά προτεραιότητα. Μάλιστα, τροπολογίες προβλέπουν την επέκταση της μείωσης του χρόνου εργασίας σε ορισμένους κλάδους, όπως οι οδηγοί σε μέσα μαζικής μεταφοράς.
Μείωση χρόνου εργασίας στη Χιλή - Ο διάλογος με τα συνδικάτα
«Αυτές οι βελτιώσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά σε μια νέα Χιλή, η οποία θα είναι πιο δίκαιη» ανέφερε ο Μπόριτς στη διάρκεια εκδήλωσης στο προεδρικό μέγαρο.
Η κεντροαριστερή κυβέρνηση έχει προωθήσει τον διάλογο με συνδικάτα και συνομοσπονδίες εργαζομένων, αλλά και με εργοδοτικές ενώσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη της μεγαλύτερης χώρας παραγωγής χαλκού στον κόσμο.
Παράλληλα η οικονομία της Χιλής, βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις, ύστερα από μια ταχεία ανάκαμψη μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία Covid-19.
Ο πρόεδρος Μπόριτς εξέφρασε την πεποίθηση πως το νομοσχέδιο για τη μείωση του χρόνου εργασίας θα εγκριθεί το συντομότερο δυνατό από το Κογκρέσο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.