- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κερδίζει έδαφος ο Μπάιντεν μετά τις νομοθετικές νίκες των Δημοκρατικών
Στο 41% αυξήθηκε η δημοτικότητα του
ΗΠΑ: Στο 41% αυξήθηκε η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν, ξεπερνώντας το 40% για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου
Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αυξήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο υψηλότερο ποσοστό της από τις αρχές Ιουνίου, έπειτα από μια σειρά νομοθετικών νικών για το Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos.
Στη δημοσκόπηση αυτή το 41% των Αμερικανών εγκρίνουν το έργο του προέδρου. Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνά το 40% από τις αρχές Ιουνίου. Σε τέσσερις εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο το ποσοστό δημοτικότητας του Μπάιντεν έπεσε μέχρι και το 36%. Ο προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, είχε σημειώσει ακόμη χαμηλότερο ποσοστό, 33%, τον Δεκέμβριο του 2017.
Κατά τις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες εβδομάδες τα ποσοστά του Μπάιντεν ανέβαιναν, καθώς το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων και για την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα απέναντι στην Κίνα.
Οι Δημοκρατικοί αναμένεται ότι θα χάσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όμως έχουν πιθανότητες να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ είπε αυτήν την εβδομάδα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μόνο 50% πιθανότητες να ανακτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας. Ακόμη και αν ελέγχουν μόνο τη Βουλή, οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούν να μπλοκάρουν νομοσχέδια και να ξεκινήσουν ενδεχομένως πολιτικά επιζήμιες για τους Δημοκρατικούς έρευνες.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 78% των Δημοκρατικών εγκρίνει το έργο του Μπάιντεν (από 69% στις αρχές Ιουλίου). Μόνο το 12% των Ρεπουμπλικάνων εκφράζει την ίδια άποψη, ένα ποσοστό που παραμένει σχεδόν σταθερό τις τελευταίες εβδομάδες.
Η δημοτικότητα του Μπάιντεν έπεσε κάτω από 50% από τον περσινό Αύγουστο, καθώς οι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πληθωρισμό και μια οικονομία που ανακάμπτει αργά από την πανδημία. Ο πληθωρισμός εμφανίζει πάντως σημάδια χαλάρωσης και η τιμή της βενζίνης υποχώρησε αφού κατέγραψε ρεκόρ όλων των εποχών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Ο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα περιγράφει τον «πιο επώδυνο τραυματισμό της ζωής του» μετά την επίθεση ταύρου στη Σεβίλλη
Το απίστευτο ατύχημα κατά τη διάρκεια οδικού ταξιδιού στην έρημο και η δραματική επιχείρηση διάσωσης με σχοινιά
Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον δούκα του Σάσεξ
Ποιες άλλες περιοχές χτύπησε η Μόσχα
«Η ΕΕ να φορολογήσει τα έκτακτα κέρδη»
Αλλαγή πλάνων από την Ουάσιγκτον
Εσωτερικό email του Πενταγώνου αποκαλύπτει σχέδια τιμωρίας συμμάχων για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε νέα φάση η ελληνογαλλική συμμαχία
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Τι αναφέρουν οι NYT για τον διάδοχο Αγιατολάχ
Η ίδια είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να αυτοκτονήσει
Ίχνη ραδιενέργειας επιμένουν σε συγκεκριμένες ζώνες
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πληγέντες να ακυρώσουν και να αντικαταστήσουν τα διαβατήριά τους
Κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να κάνει περισσότερα για να τερματίσει τον πόλεμο
Ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.