- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόστιμο 1,7 δις δολαρίων στην αμερικανική Ford για τροχαίο δυστύχημα
Μια από τις μεγαλύτερες «καμπάνες» σε αυτοκινητοβιομηχανία
ΗΠΑ: Δικαστήριο καλεί την Ford να πληρώσει αποζημίωση 1,7 δισ. δολαρίων.
Αποζημίωση –μαμούθ ,ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποχρεώθηκε να καταβάλει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνη για ένα τροχαίο δυστύχημα το 2014, όπου έχασε το ζωή του ένα ζευγάρι.
Ο Μέλβιν και η Βόνσιλ Χιλ επέβαιναν σε ένα φορτηγό F-250 της Ford, όταν αυτό ανατράπηκε και η οροφή της καμπίνας του οχήματος συνέτριψε το ζευγάρι. Σύμφωνα με τους δικαστές, η οροφή του φορτηγού είχε ελάττωμα σχεδιασμού, προκαλώντας τον θάνατο των δύο ατόμων.
Η Ford αρνήθηκε πάντως κάθε ευθύνη, έκρινε ότι η απόφαση στερείται «αποδεικτικών στοιχείων» και αποφάσισε να ασκήσει έφεση. Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι δικηγόροι του δεύτερου αμερικανικού ομίλου αυτοκινήτων, και του πρώτου σε πωλήσεις φορτηγών pick-up, προσπάθησαν να αποδείξουν ότι η ασφάλεια του θαλάμου επιβατών δεν υπέφερε από κανένα ελάττωμα.
Τα παιδιά του άτυχου ζευγαριού κατέφυγαν στη δικαιοσύνη πριν 8 χρόνια, επικαλούμενα «σχεδιαστικό ελάττωμα στο όχημα και συγκεκριμένα στην οροφή, καθώς το συγκεκριμένο- σύμφωνα με έγγραφα που επικαλούνται τα αμερικανικά ΜΜΕ- έχει εμπλακεί σε δεκάδες άλλα παρόμοια ατυχήματα».
Η αμερικανική δικαιοσύνη είναι γνωστή για την επιβολή συχνά πολύ βαριών προστίμων, αλλά αυτό που μόλις καταδικάστηκε σε βάρος της Ford είναι πρωτοφανές για τέτοιου είδους υποθέσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.