- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Εξαπλασιάστηκε ο αριθμός των τουριστών στην Κούβα σε σχέση με το 2021 - Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης
Πώς επηρεάζει την κίνηση ο πόλεμος στην Ουκρανία
Κούβα: Ο τουρισμός ανακάμπτει - Τα στοιχεία για τις αφίξεις, οι εκτιμήσεις και οι ελπίδες της κυβέρνησης
Εξαπλασιάστηκε από την αρχή του έτους ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν την Κούβα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2021. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο τουρισμός εξακολουθεί να παραμένει χαμηλότερος από τα επίπεδα που είχε φτάσει πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Οι αρχές ελπίζουν ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων τουριστών όταν θα αποκατασταθούν οι πτήσεις που έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία. Η Εθνική Στατιστική υπηρεσία (ONEI) ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο το νησί υποδέχτηκε 834.891 ξένους τουρίστες, από 141.293 το 2021. Ο τουρισμός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα στην Κούβα, μετά τις ιατρικές υπηρεσίες. Ο τομέας κατέρρευσε το 2020 και το 2021, λόγω της Covid-19 αλλά και των περιορισμών στις αφίξεις επισκεπτών από τις ΗΠΑ. Ο συνολικός αριθμός των ξένων επισκεπτών έπεσε από τα 4,2 εκατομμύρια το 2019 στο 1 εκατομμύριο το 2020. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι φέτος οι ξένοι τουρίστες θα φτάσουν τα 2,5 εκατομμύρια.
Η Κούβα αναμένει τους Ρώσους τουρίστες
Η Κούβα υπολογίζει στους Ρώσους τουρίστες και ο πρεσβευτής της χώρας στη Μόσχα, Χούλιο Γκαρμέντια, είπε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Izvestia ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να ξαναρχίσουν μέχρι τον χειμώνα οι απευθείας πτήσεις προς το νησί. «Ξέρουμε ότι οι Ρώσοι ανυπομονούν να περάσουν τις διακοπές τους στην Κούβα και ο κουβανικός λαός τους περιμένει με τη φιλοξενία που τον διακρίνει», σημείωσε στο επίσημο μπλογκ Cubadebate.
Η Ρωσία ήταν τα προηγούμενα χρόνια η πρώτη πηγή τουριστών για την Κούβα, θέση που φέτος κατέλαβε ο Καναδάς, με 258.896 επισκέπτες κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.