- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το πρώτο φορτίο με ουκρανικά σιτηρά έφθασε στις τουρκικές ακτές. Η πορεία που θα ακολουθήσει το πλοίο.
Η πρώτη αποστολή φορτίου ουκρανικών σιτηρών έφτασε το βράδυ της Τρίτης στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης στη Μαύρη θάλασσα, σύμφωνα με ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το φορτηγό πλοίο Razoni με σημαία της Σιέρα Λεόνε, που αναχώρησε από την Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, τη Δευτέρα το πρωί με 26.000 τόνους καλαμποκιού και προορισμό τον Λίβανο, αναμένεται να περάσει τη νύχτα στα ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας και θα επιθεωρηθεί αύριο το πρωί από διεθνή ομάδα στην είσοδο του Βοσπόρου, διευκρίνισε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Πρόκειται για την πρώτη εξαγωγή που επιτράπηκε να γίνει βάσει της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών και να υπάρξει ανακούφιση στις αγορές γεωργικών προϊόντων.
Σύμφωνα με τον φωτογράφο και τον εικονολήπτη του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην παραλία, το πλοίο μήκους 186 μέτρων έφτασε στα ανοιχτά των ακτών λίγο πριν από τις 19.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το πλοίο αναμενόταν «στην είσοδο του Βοσπόρου γύρω στις 21.00».
Η επιθεώρηση, που έχει ζητήσει η Μόσχα η οποία θέλει για βεβαιωθεί για τη φύση του φορτίου, θα πραγματοποιηθεί από αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της Τουρκίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του ΟΗΕ. Ακολούθως, το Razoni θα συνεχίσει την πορεία του, διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος ναύαρχος Οζκάν Αλτουνμπουλάκ, επικεφαλής του Κέντρου Κοινού Συντονισμού που επιβλέπει τις επιχειρήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ανώτατη τιμή πωλείται η βενζίνη και το ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων
«Είναι το χειρότερο που έχω φάει», είπε δοκιμάζοντας προϊόν
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα ενεργειακή καταιγίδα
Η ρητορική των ηγετών, οι μεταβαλλόμενοι στόχοι και η αβεβαιότητα για τη διάρκεια των συγκρούσεων
Η δράση του αποτυπώνεται σε νέο ντοκιμαντέρ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.