Επικαιροτητα

Αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού το πρώτο πλοίο με σιτηρά

Mετά τη συμφωνία με τη Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Αναχώρησε από την Οδησσό το πρώτο φορτίο με σιτηρά
Ουκρανία - Σιτηρά © ΕPA Pool

Ουκρανία: Αναχώρησε από την Οδησσό το πρώτο φορτίο με σιτηρά.

Αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού, με προορισμό τον Λίβανο, το πρώτο πλοίο που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας. Το πλοίο αναχώρησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με Τούρκους και Ουκρανούς αξιωματούχους. 

«Η Ουκρανία μαζί με τους εταίρους μας έκανε ένα ακόμη βήμα σήμερα για την πρόληψη της παγκόσμιας πείνας», δήλωσε ο Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, υπουργός υποδομών της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Κουμπράκοφ, η Ουκρανία έκανε «τα πάντα» για να αποκαταστήσει τα λιμάνια και η άρση του αποκλεισμού θα δώσει στην οικονομία της Ουκρανίας 1 δισ. δολάρια σε συναλλαγματικά έσοδα.

«Το πλοίο Razoni, με σημαία Σιέρα Λεόνε, απέπλευσε από το λιμάνι της Οδησσού με προορισμό το λιμάνι της Τρίπολης στον Λίβανο. Στις 2 Αυγούστου αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη. Θα συνεχίσει την πορεία του προς τον προορισμό του έπειτα από επιθεωρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη», ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

 Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το φορτηγό πλοίο είναι φορτωμένο με καλαμπόκι, ενώ η Άγκυρα διαμηνύει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αναχωρήσεις μέσω των συμφωνημένων «θαλάσσιων διαδρόμων», καθώς «οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί».

Ο Κουμπράκοφ πρόσθεσε ότι στα λιμάνια κοντά στην Οδυσσό βρίσκονται άλλα 16 πλοία με σχεδόν 580.000 τόνους σιταριού που περιμένουν να αναχωρήσουν.

Σύμφωνα με το Reuters, το πλοίο είναι φορτωμένο με πάνω από 26.000 τόνους καλαμποκιού. Θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Αυγούστου, όπου θα γίνει έλεγχος με βάση τη συμφωνία που έχει συναφθεί. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί προς την Τρίπολη του Λιβάνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ