- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η αλλαγή του κλίματος δεκαπλασίασε τις πιθανότητες για καύσωνα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το πόρισμα νεότερης μελέτης
Βρετανία: Η κλιματική αλλαγή δεκαπλασίασε την πιθανότητα για καύσωνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει μελέτη.
Οι προκαλούμενες από την ανθρώπινη δραστηριότητα αλλαγές του κλίματος δεκαπλασίασαν την πιθανότητα για καύσωνα στη Βρετανία, σύμφωνα με μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Η θερμοκρασία ξεπέρασε στις 19 Ιουλίου το όριο των 40° Κελσίου στη Βρετανία, για πρώτη φορά στη χώρα, η οποία επλήγη, όπως και η υπόλοιπη δυτική Ευρώπη, από καύσωνα που προκάλεσε πυρκαγιές γύρω από το Λονδίνο, οι οποίες προξένησαν ζημιές σε σπίτια.
Διεθνής ομάδα ερευνητών μοντελοποίησε την πιθανότητα ενός τέτοιου κύματος ζέστης σε ένα προβιομηχανικό κλίμα και στη συνέχεια συνέκρινε αυτήν την πιθανότητα με αυτή του σημερινού κλίματος, ήτοι μια μέση άνοδο των θερμοκρασιών παγκοσμίως κατά 1,2° Κελσίου σε σύγκριση με την προβιομηχανική περίοδο.
Οι ερευνητές εστίασαν στα ρεκόρ που καταγράφηκαν στις περισσότερο πληγείσες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή την κεντρική Αγγλία και το ανατολικό τμήμα της Ουαλίας. Αυτό που προέκυψε είναι ότι η πιθανότητα αυτή είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερη με την κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, τα ακραία φαινόμενα που πλήττουν την Ευρώπη αυξήθηκαν ακόμη πιο πολύ από αυτό που προέβλεπαν τα κλιματικά μοντέλα.
"Στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου, βλέπουμε όλο και περισσότερους καύσωνες με ρεκόρ ζέστης, που προκαλούν ακραίες θερμοκρασίες, οι οποίες ανεβαίνουν πιο γρήγορα από ό,τι στην πλειονότητα των κλιματικών μοντέλων", δήλωσε ο Φρέντερικ Ότο του Ινστιτούτου Γκράνθαμ στο Imperial College του Λονδίνου.
"Είναι ένα ανησυχητικό εύρημα, που υποδηλώνει ότι αν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν μειωθούν γρήγορα, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στις ακραίες θερμοκρασίες στην Ευρώπη, που είναι ήδη εξαιρετικά θανατηφόρες, θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερες από αυτό που προβλέπεται", επισήμανε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.