- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η νέα γενιά μαχητικών θα διαβάζει τη σκέψη των πιλότων τους (βίντεο)
Για την παραγωγή του θα συμπράξουν τουλάχιστον τρεις χώρες
Συνεργασία Βρετανίας με Ιαπωνία για το νέο υπερηχητικό μαχητικό έκτης γενιάς αεροσκάφος Tempest.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ιαπωνία στην κατασκευή του μαχητικού αεροσκάφους Tempest επόμενης γενιάς, καθώς στελέχη από όλη την αεροπορική βιομηχανία συγκεντρώθηκαν για την έναρξη της αεροπορικής έκθεσης Farnborough.
Το πρώτο αεροσκάφος Tempest – ικανό για υπερηχητική πτήση – θα πετάξει «μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια» για να δοκιμάσει χαρακτηριστικά όπως η ικανότητα να μη γίνεται αντιληπτό από τα αντίπαλα ραντάρ. Περάν αυτού, τα μαχητικά θα μπορούν να συνεργάζονται με μη επανδρωμένα αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων (οπλισμένα και μη) και να τα καθοδηγούν, θα λειτουργούν και ως ιπτάμενα κέντρα διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών από μεγάλες αποστάσεις, διαδραματίζοντας ρόλο γενικής εποπτείας των επιχειρήσεων στο έδαφος, την επιφάνεια της θάλασσας και τον αέρα σε μία περιοχή.
Το Tempest, που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει μακροπρόθεσμα το μαχητικό Typhoon, αναπτύσσεται από την BAE Systems, μια βρετανική πολυεθνική εταιρεία όπλων, ασφάλειας και αεροδιαστημικής, σε μια εγκατάσταση κοντά στο Πρέστον, μαζί με την ιταλική εταιρεία Leonardo. Η Rolls-Royce, ένας άλλος κατασκευαστής αεροδιαστημικής, κατασκευάζει κινητήρες για το αεροπλάνο.
Ο Richard Berthon, διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου υπεύθυνος για το Future Combat Air, σημείωσε, ωστόσο, ότι θα πρόκειται «μόνο για μια επίδειξη από μια ολόκληρη σειρά δραστηριοτήτων επίδειξης» που σχετίζονται με το πρόγραμμα, το οποίο έχει στόχο την ένταξη σε υπηρεσία του Tempest το 2035.
Η BAE Systems παρουσίασε και αυτή μία χρωματιστή μακέτα του προϊόντος επίδειξης του Tempest στη FIA, αν και εκπρόσωποι της εταιρείας επιβεβαίωσαν πως δεν αντιπροσωπεύει το αεροσκάφος που αναμένεται να πετάξει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε βάθος 600 μέτρων ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο
Η πρώτη ανάρτηση της ηθοποιού μετά τη διαμάχη
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.