Κοσμος

Βαθαίνει ακόμα περισσότερο η κρίση στην Ιταλία

Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι λένε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν με τα Πέντε Αστέρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Ματέο Σαλβίνι
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Ματέο Σαλβίνι © Jacopo Landi/NurPhoto via Getty Images

«Όχι» Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι στη συνέχιση της συνεργασίας με τα Πέντε Αστέρια. Το κοινό ανακοινωθέν.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Ματέο Σαλβίνι είχαν σήμερα τετ α τετ στη Σαρδηνία, όπου με κοινή τους ανακοίνωση οι ηγέτες του Φόρτσα Ιτάλια και της Λέγκας του Βορρά συμφώνησαν ότι η πιθανότητα συνέχισης της συνεργασίας με τα Πέντε Αστέρια είναι εκτός τραπεζιού.

Πηγές των δύο κομμάτων αναφέρουν ότι τηρούν στάση αναμονής και θα λάβουν τις αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα εκρηκτικό είναι το κλίμα στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων, το οποίο αρνήθηκε να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, πυροδοτώντας τη νέα πολιτική κρίση.

Οι διαβουλεύσεις και οι συγκρούσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς δεν έχουν όλοι οι βουλευτές του κόμματος την ίδια άποψη με τον Τζουζέπε Κόντε, πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό και ακόμη μια διάσπαση είναι ορατή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica δεκάδες βουλευτές και γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων διαφωνούν με την σκληρή γραμμή του Τζουζέπε Κόντε και είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το κίνημα. Για να προσχωρήσουν, πιθανότατα, στην νέα κοινοβουλευτική ομάδα που δημιούργησε ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην στέλεχος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εκατοντάδες δήμαρχοι, επιχειρηματικές ενώσεις, αλλά και ηγέτες συνδικάτων υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν από τον πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Ντράγκι θα σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά, μέχρι την τελευταία στιγμή, και την Τρίτη το βράδυ, θα λάβει την μεγάλη απόφαση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ