- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσικός πύραυλος από υποβρύχιο σκότωσε τουλάχιστον 20 άτομα στην Ουκρανία
Ανάμεσα τους τρία παιδιά
Ουκρανία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από ρωσικό πύραυλο.
Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα στην πόλη της κεντρικής Ουκρανίας Βινίτσια από πλήγμα ρωσικού πυραύλου κρουζ που εκτοξεύθηκε από υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Πλάνα βίντεο και φωτογραφίες από την πόλη, που είναι μακριά από τις γραμμές του μετώπου, έδειξαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από ένα πολυώροφο κτίριο έπειτα από ένα από τα πιο φονικά πλήγματα σε πολιτικό στόχο αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως η Βινίτσια, μια πόλη 200 χλμ. νοτιοδυτικά του Κιέβου, επλήγη από τρεις ρωσικούς πυραύλους Καλίμπρ που εκτοξεύθηκαν από ένα υποβρύχιο που δεν κατονόμασε και πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν άλλους δύο.
Η αστυνομία δήλωσε πως από τους τραυματίες περίπου 50 φέρουν σοβαρά τραύματα και πως άλλοι 15 αγνοούνται.
«Πύραυλοι κρουζ έπληξαν δύο κοινοτικές εγκαταστάσεις, σπίτια καταστράφηκαν, ένα ιατρικό κέντρο καταστράφηκε, αυτοκίνητα και τραμ τυλίχθηκαν στις φλόγες», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Αυτή είναι πράξη ρωσικής τρομοκρατίας… 20 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής», είπε σε μία εξ αποστάσεως ομιλία σε διεθνή διάσκεψη που αποσκοπεί στην άσκηση διώξεων για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει προσώρας σχολιάσει τις πληροφορίες από τη Βινίτσια. Η Ρωσία, που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και υποστηρίζει πως οι δυνάμεις της δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο Κίεβο, χαρακτήρισε την επίθεση «άλλο ένα αποδεικτικό στοιχείο για γενοκτονία». Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε τη Ρωσία στο Twitter ότι διέπραξε «άλο ένα έγκλημα πολέμου».
Πύραυλος έπληξε τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του εννιαώροφου κτιρίου γραφείων «Yuvelirniy» γύρω στις 10.50 π.μ. ανέφερε η Κρατική Επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων. Κοντινά κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές από το πλήγμα και ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, ανέφερε.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιφερειακής υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων δήλωσε πως δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν περισσότεροι επιζώντες κάτω από τα ερείπια στη Βινίτσια, μια πόλη με πληθυσμό περίπου 370.000 κατοίκους πριν από την εισβολή της Ρωσίας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Βιέννη «ξηλώνει» το δίκτυο παρακολουθήσεων στις στέγες των ρωσικών κτιρίων
Αντιδράσεις για τις ψηφιακές απεικονίσεις με φόντο τα έργα ανακαίνισης στο Μνημείο Λίνκολν
Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Project Freedom» των ΗΠΑ
Η οικονομική κρίση και ο πόλεμος με το Ιράν βουλιάζουν τα ποσοστά του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό κατέγραψαν με κινητά τηλέφωνα παρευρισκόμενοι στο γήπεδο
Περίπου 20.000 ναυτικοί έχουν εγκλωβιστεί στα Στενά του Ορμούζ από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν
Η ολλανδική πρωτεύουσα αποσύρει τις διαφημίσεις από δημόσιους χώρους στο πλαίσιο των κλιματικών της στόχων
Η «Επική Οργή» και οι αυταπάτες μιας υπερδύναμης
Είχε επαινεθεί για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χαρακτήρισε τη διαδικασία «Project Freedom»
Από τους έξι ανθρώπους που έχουν προσβληθεί, τρεις έχουν πεθάνει και ένας νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Νότια Αφρική
Δεν εγκαταλείπω τη συνεργασία με τον Αμερικανό πρόεδρο, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος
Έθεσε υποψηφιότητα για την γαλλική προεδρία στις εκλογές το 2012, το 2017 και το 2022
Το σχέδιο 14 σημείων που παρουσίασε το Ιράν
Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο
Η πρόταση 14 σημείων που διαβίβασε μέσω του Πακιστάν το Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.