- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ιταλία: Δικαστήριο αθώωσε βιαστή γιατί «το θύμα τον ώθησε να τολμήσει»
Η απόφαση του εφετείου του Τορίνο
Εφετείο του Τορίνο αθώωσε άνδρα από την κατηγορία βιασμού, διότι «τον προκάλεσε το θύμα».
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση του εφετείου του Τορίνο το οποίο αθώωσε νεαρό άνδρα από την κατηγορία βιασμού, αιτιολογώντας την απόφαση αυτή με το ότι «η κοπέλα είχε πιεί και τον ώθησε να τολμήσει».
Οι δυο νέοι, φίλοι από τα χρόνια του σχολείου, είχαν βρεθεί σε ένα μαγαζί του Τορίνο για να πιούν ένα ποτό. Η κοπέλα πήγε στην τουαλέτα, και όπως κατέθεσε, «ο νεαρός την ανάγκασε να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του, έστω και αν εκείνη τού είχε πει ξεκάθαρα ότι δεν ήθελε». Η πρωτοβάθμια δικαστική απόφαση ήταν καταδικαστική για τον νέο, με ποινή φυλάκισης δυο ετών και δυο μηνών.
Τώρα, όμως, το εφετείο αποφάνθηκε ότι «η κοπέλα, εξαιτίας και της χρήσης αλκοόλ, ώθησε τον άνδρα να πλησιάσει, ενώ αρχικά είχε μείνει έξω από την πόρτα». Παράλληλα, έστω και αν ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι κατέβασε το παντελόνι της κοπέλας, τα μέλη του εφετείου θεώρησαν ότι «το φερμουάρ, δεδομένης και της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης στιγμής, μπορεί να έσπασε επειδή ήταν κακής ποιότητας».
Τα Μέσα Ενημέρωσης της Ιταλίας υπογραμμίζουν ότι η αιτιολογία της απόφασης παραπέμπει σε περασμένες εποχές, στις οποίες οι γυναίκες θύματα βιασμού θεωρούνταν σχεδόν πάντα και ένοχες, με την λογική ότι «προκαλούσαν τον βιαστή τους». Ο αρμόδιος εισαγγελέας έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.