- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα θα διαθέσει πλοία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών
Η αναφορά στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε πως η Ελλάδα είναι πρόθυμη να προσφέρει πλοία προκειμένου να συμβάλλει στην εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.
Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να διαθέσει πλοία, προκειμένου να βοηθήσει στην εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια που βρίσκονται υπό ρωσικό αποκλεισμό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να διαθέσει πλοία για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ σε δηλώσεις του κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Μαδρίτη.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε επίσης ότι το πρωτόκολλο της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα υπογραφεί την Τρίτη.
Στη συνέχεια το πρωτόκολλο εισδοχής θα πρέπει να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των 30 χωρών μελών της Συμμαχίας, ώστε να επιτραπεί στις δύο χώρες να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και να διέπονται από την ρήτρα της συλλογικής άμυνας.
🔴 Join me LIVE for my press conference at the #NATOSummit
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) June 30, 2022
📍Madrid 🇪🇸#NATO | #OTANMadrid2022 https://t.co/Iky1N0kiEW
Μακρόν: Η ΕΕ να βρει περισσότερες εναλλακτικές οδούς για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρει περισσότερες εναλλακτικές οδούς για να εξαγάγει από την Ουκρανία προμήθειες δημητριακών», δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι ο πρώτος και ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγείς σίτου στον κόσμο και οι εξαγωγές τους ισοδυναμούν με το 20% και στο 10% των παγκόσμιων πωλήσεων αντιστοίχως, όμως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το κλείσιμο λιμανιών στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα έχουν σχεδόν σταματήσει τις εξαγωγές.
Ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε εξάλλου πως η Γαλλία θα παραδώσει σύντομα άλλα έξι πυροβόλα CESAR για να βοηθήσει την Ουκρανία να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Με ανώτατη τιμή πωλείται η βενζίνη και το ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων
«Είναι το χειρότερο που έχω φάει», είπε δοκιμάζοντας προϊόν
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα ενεργειακή καταιγίδα
Η ρητορική των ηγετών, οι μεταβαλλόμενοι στόχοι και η αβεβαιότητα για τη διάρκεια των συγκρούσεων
Η δράση του αποτυπώνεται σε νέο ντοκιμαντέρ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.