Μπατακλάν: Ένοχοι οι 20 κατηγορούμενοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι
Η ετυμηγορία για τον βασικό ύποπτο
Τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν: Η απόφαση του δικαστηρίου για το μοναδικό μέλος του ISIS που επέζησε και τους άλλους 19 κατηγορούμενους
Ένοχοι κρίθηκαν οι 20 κατηγορούμενοι για την τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν στη Γαλλία το 2015. Ο βασικός ύποπτος, που θεωρείται το μοναδικό επιζών μέλος του ISIS από τις επιθέσεις, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Salah Abdeslam, 32 ετών, δεν έχει καμία ελπίδα για αποφυλάκιση με όρους για τη συμμετοχή του στις φρικαλεότητες του Νοεμβρίου του 2015 κατά τις οποίες δολοφονήθηκαν 130 άνθρωποι. Ο 32χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης, ποινή που είχε εκδοθεί μόνο τέσσερις φορές στο παρελθόν στη Γαλλία.
Το βράδυ της Τετάρτης, πέντε ειδικοί δικαστές ανακοίνωσαν ότι ο Abdeslam ήταν ένοχος για διάφορες κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία μαζί με άλλους 19 κατηγορούμενους. Ο Abdeslam ήταν «ενσωματωμένος πλήρως στον τρομοκρατικό πυρήνα», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Jean-Louis Périès.
Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι: Η μεγαλύτερη δίκη στη μεταπολεμική ιστορία της Γαλλίας
Η καταδίκη σηματοδότησε το τέλος της μεγαλύτερης ποινικής δίκης στη μεταπολεμική ιστορία της Γαλλίας, η οποία διεξάγεται από τον Σεπτέμβριο σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Παλάτι της Δικαιοσύνης στο Παρίσι με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 εναγόντων και περισσότερων από 300 δικηγόρων.
Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις και είχε προτρέψει τους οπαδούς του να επιτεθούν στη Γαλλία λόγω της συμμετοχής της στον αγώνα κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Ιράκ και τη Συρία. Οι δράστες πυροδότησαν βόμβες έξω από το γήπεδο Stade de France, το οποίο φιλοξενούσε διεθνές φιλικό μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, την αίθουσα συναυλιών Bataclan, όπου έπαιζε το αμερικανικό συγκρότημα Eagles of Death Metal, και άνοιξαν πυρ εναντίον θαμώνων σε εστιατόρια σε όλη τη γαλλική πρωτεύουσα.
Οι ετυμηγορίες της Τετάρτης ολοκληρώνουν μια δίκη 10 μηνών για την οποία δημιουργήθηκε ειδικό δικαστήριο για να δικάσει 14 από τους άνδρες αυτοπροσώπως και άλλους έξι ερήμην, οι οποίοι θεωρούνται είτε νεκροί είτε αγνοούμενοι ενώ πολεμούσαν για το ΙΚ στη Συρία.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι - Το χρονικό του τρόμου
Το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου 2015, σημειώθηκε σειρά από βίαιες επιθέσεις στο 10ο και 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, στη Γαλλία, και στο προάστιο του Σαιν-Ντενί.
Από τις 21:16 (τοπική ώρα) και για τις επόμενες τρεις περίπου ώρες αναφέρθηκαν τουλάχιστον 3 ξεχωριστές εκρήξεις και έξι μαζικοί πυροβολισμοί, συμπεριλαμβανομένων εκρήξεων στο Σταντ ντε Φρανς στο Σαιν-Ντενί, βόρεια του κέντρου της πρωτεύουσας, και αλλού στο Ιλ-ντε-Φρανς. Η επίθεση με τα περισσότερα θύματα έγινε στο Θέατρο Μπατακλάν, όπου οι ένοπλοι κράτησαν ομήρους τους ακροατές μιας συναυλίας και έδωσαν μάχη με την αστυνομία μέχρι τη 1 τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων σκοτώθηκαν 8 ένοπλοι, ενώ οι αρχές αναζητούν στη Γαλλία και τις γύρω χώρες συνεργάτες τους που παραμένουν ελεύθεροι.
Αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, από τους οποίους περίπου 90 στο θέατρο Μπατακλάν. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, από τους οποίους οι 80 σε σοβαρή κατάσταση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.