Κοσμος

Νέα καταδίκη για σεξουαλική κακοποίηση για τον Μπιλ Κόσμπι

Τι αποφάσισε το δικαστήριο για τον 84χρονο κωμικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπιλ Κόσμπι © EPA/TRACIE VAN AUKEN
Μπιλ Κόσμπι © EPA/TRACIE VAN AUKEN

Μπιλ Κόσμπι: Νέα καταδίκη για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι ένορκοι του Λος Άντζελες έκριναν ένοχο τον διάσημο κωμικό Μπιλ Κόσμπι για μια αστική υπόθεση που αφορά την Τζούντι Χουθ, μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά ως έφηβη τη δεκαετία του 1970.

Οι ένορκοι, αποτελούμενοι από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες, επιδίκασαν στη Xoυθ αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων. Δεν ορίστηκε ως εκ τούτου άλλη ποινή σύμφωνα με το CNN.  Η Χουθ κατήγγειλε για πρώτη φορά την υπόθεση το 2014, υποστηρίζοντας σεξουαλική κακοποίηση κάνοντας λόγο για  εκ προθέσεως και εξ αμελείας πρόκληση συναισθηματικής οδύνης.  Η αρχική κατάθεση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη το 1974, όταν ήταν 15 ετών.

Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018 σε κάθειρξη από τρία έως δέκα χρόνια, επειδή το 2004 νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά μια εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ, την Αντρέα Κόνσταντ, την οποία είχε προσκαλέσει στο σπίτι του.  Ο κατηγορούμενος ως βιαστής πάνω απο 50 γυναικών, είχε καταθέσει έφεση από το 2019 στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς θεωρούσε ότι η φυλάκισή του ήταν παράνομη. Εκμεταλλευόμενος έτσι ένα παραθυράκι του νόμου αποφυλακίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι

Μπιλ Κόσμπι: Ο διάσημος κωμικός - Η καριέρα του

Ο ηθοποιός έγινε γνωστός τη δεκαετία του '80, όταν υποδυόταν έναν αξιαγάπητο σύζυγο και πατέρα στην τηλεοπτική σειρά «The Cosby Show», ένας ρόλος που του χάρισε το προσωνύμιο «Ο Μπαμπάς της Αμερικής». Το 1976, ο Μπιλ Κόσμπι είχε κερδίσει ένα διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης. Η διατριβή του αναφερόταν στη χρήση του σόου του «Fat Albert and the Cosby Kids», ως εκπαιδευτικού εργαλείου στο δημοτικό σχολείο. Το 2002, ο λογοτέχνης Molefi Kete Asante τον συμπεριέλαβε στο βιβλίο του «The 100 Greatest African Americans».

 Η φήμη του, ωστόσο, καταστράφηκε όταν δεκάδες γυναίκες άρχισαν να τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους, επί δεκαετίες. Οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις έχουν πλέον παραγραφεί. Η καταδίκη του θεωρήθηκε ορόσημο στο κίνημα #ΜεΤοο, στον αγώνα του κατά της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ