- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: Η εδαφική ακεραιότητα των χωρών πρέπει να προστατεύεται
Επιμένει στην ίδια θέση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ


Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η απάντηση εκπροσώπου για το ζήτημα που εγείρει η Τουρκία για τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.
Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να προστατεύεται, σημείωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ζήτημα της «στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών» στο Αιγαίο που εγείρει η Τουρκία.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, Τούρκος δημοσιογράφος είπε ότι η Αθήνα εξοπλίζει τα νησιά κατά παραβίαση διεθνών συνθηκών και ρώτησε ποια είναι η θέση των ΗΠΑ για το θέμα. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, τού απάντησε ότι «η θέση μας είναι η ίδια που ακούσατε πριν από μερικές εβδομάδες: η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται».
Ο κ. Πράις επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που προτρέπει στη διπλωματική διευθέτηση των διαφορών και στην αποφυγή προκλητικής ρητορικής που μπορεί να οδηγήσει στην αναζωπύρωση των εντάσεων. «Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ – την Ελλάδα και την Τουρκία σε αυτή την περίπτωση – να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών τους με διπλωματικό τρόπο. Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση. Η Ελλάδα και η Τουρκία, φυσικά, είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι. Είναι βασικοί νατοϊκοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και θα συνεχίσουμε να τους παροτρύνουμε να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις», ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης
Ανησυχίες ότι η Ουάσινγκτον δεν θα εξασφαλίσει συμφωνία με τους Ρώσους
11 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση
Tι εκτιμούν οι ειδικοί
Στο «κόκκινο» οι σχέσεις των δυο πυρηνικών δυνάμεων
«Σε κάποιο σημείο, ελπίζω ότι θα κάνουμε μια συμφωνία με το Πεκίνο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι Αρχές της χώρας έχουν απαγορεύσει κάθε διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης
«Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συμμερίζονται τη θέση μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη και εκατέρωθεν απειλές, η ένταση κορυφώνεται
Είχε καλύψει τις διαδηλώσεις υπέρ του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου
Όπως παραδέχθηκε ο CEO της
Φορούσαν πάνες και τρεις χειρουργικές μάσκες το καθένα στο πρόσωπο
«Καιρός για αντίσταση», έγραψαν οι ακτιβιστές στην άμμο
Η υπόθεση μάλλον θα πάρει την δικαστική οδό
Σε κώμα ο οδηγός - Προφυλακισμένος ο δράστης
700 μίλια μακριά από το σπίτι της
O πρωθυπουργός Σάντσεθ δέχεται πανταχόθεν πυρά
Δασμοί και διεθνείς εντάσεις ρίχνουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη
«Βρισκόμαστε σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.