Κοσμος

Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας

«Η Τουρκία δεν είναι απειλή» υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ © EPA / TURKISH DEFENCE MINISTRY HANDOUT

Ελληνοτουρκικά - Χουλουσί Ακάρ: Οι νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας - Η αναφορά σε ελληνική προκλητικότητα, τα νησιά του Αιγαίου και τους Έλληνες πολιτικούς

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επιτίθεται στην Ελλάδα και τους πολιτικούς, επιμένοντας ότι «θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας». O Τούρκος υπουργός βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του για την ελληνική κυριαρχία στα νησιά. 

Μιλώντας σε τελετή αποφοίτησης της τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας, ο Ακάρ ανέφερε ότι κάποιοι Έλληνες πολιτικοί «ξυπνούν το πρωί και κοιμούνται το βράδυ» μιλώντας συνεχώς για την Τουρκία, ενώ συμπλήρωσε ότι κάποιοι Έλληνες πολιτικοί και απόστρατοι συνεχίζουν τις «εχθρικές και προκλητικές πράξεις», ζημιώνοντας τον ελληνικό λαό. Ο Χουλουσί Ακάρ έθεσε εκ νέου το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει απαντήσει σε «καθεμία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας» και ότι θα συνεχίσει να το κάνει.

Στη συνέχεια, παρουσίασε την Τουρκία ως την πλευρά που είναι υπέρ των καλών γειτονικών σχέσεων, της φιλίας και της ειρήνης. «Θέλουμε να πραγματοποιηθούν ό,τι λένε το Διεθνές Δίκαιο και οι συμφωνίες». Ακόμη, υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά αναμένει διάλογο σε εποικοδομητικό περιβάλλον, την εκπλήρωση των υποσχέσεων και των συμφωνιών. «Περιμένουμε να καταλάβουν ότι με τέτοιες πράξεις και ρητορική, αυτές οι προκλήσεις δεν θα μας πάνε πουθενά», επισήμανε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν είναι απειλή, αλλά ένας ισχυρός, αποτελεσματικός και αξιόπιστος σύμμαχος. «Η Τουρκία ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά για την ειρήνη, πάντα άπλωνε το χέρι της για την ειρήνη. Η ειρήνη ωφελεί επίσης όλους τους γείτονές μας. Η έκκληση για διάλογο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας δεν είναι αδυναμία. Λέμε επίσης ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματά μας. Δεν είναι απειλή. Περιμένουμε να γίνουν κατανοητοί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ