Στο μέτωπο του Ντονμπάς βρέθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Είμαι ευγνώμων σε όλους σας. Να φροντίζετε τους εαυτούς σας»
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοινώνει πως πήγε στα μέτωπα στο Ντονμπάς για να δει τους στρατιώτες του.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι επισκέφθηκε στρατιώτες της χώρας του στη γραμμή του μετώπου στο Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου μαίνονται εχθροπραξίες με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το μαγνητοσκοπημένο βραδινό διάγγελμά του που μεταφόρτωσαν οι υπηρεσίες του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Πήγαμε στη Λισιτσάνσκ, πήγαμε στη Σολεντάρ», είπε ο αρχηγός του κράτους μετά τις επισκέψεις του σε κέντρα διοίκησης σε αυτές τις κοινότητες κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ, πόλη-κλειδί στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις της Μόσχας στη λεκάνη του Ντονμπάς.
Πήγε επίσης στην Μπαχμούτ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιφέρειας Ντανιέτσκ, όπου συζήτησε με στρατιωτικούς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του «ενημερώθηκε σε βάθος για την επιχειρησιακή κατάσταση στη γραμμή του μετώπου άμυνας», κατά την ίδια πηγή.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για το εξαίρετο έργο σας, για την υπηρεσία σας, για το ότι μας προστατεύετε όλους, το κράτος μας. Είμαι ευγνώμων σε όλους σας. Να φροντίζετε τους εαυτούς σας», τους είπε.
«Είμαι υπερήφανος για αυτούς που συνάντησα, που τους έσφιξα το χέρι, που μίλησα μαζί τους, τους υποστήριξα», διαβεβαίωσε ο ουκρανός πρόεδρος στο διάγγελμά του.
Ανέφερε ακόμη πως πήγε στη Ζαπορίζια, για να δει κατοίκους της Μαριούπολης που μπόρεσαν να φύγουν από το λιμάνι στρατηγικής σημασίας αυτό στην Αζοφική Θάλασσα, το οποίο καταστράφηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.
Ο Ζελένσκι είχε πάει επίσης τον Μάιο στο μέτωπο στην περιφέρεια Χάρκοβο.
Η επίσκεψη του Ζελένσκι στα μέτωπα του επέτρεψε να αποκτήσει καλύτερη επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης και του ηθικού των δυνάμεων στην πρώτη γραμμή, εκτίμησε ο Αυστραλός στρατηγός ε.α. Μικ Ράιαν.
Επέδειξε επίσης με αυτό τον τρόπο πως έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στον στρατό του», καθώς και πόσο «διαφορετικός» είναι από τον αντίπαλό του, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έκρινε μέσω Twitter ο Αυστραλός απόστρατος. «Είμαι σίγουρος πως ο Πούτιν δεν θα λάβει πρόσκληση να πάει να επισκεφθεί τους Ρώσους στρατιώτες, που σιτίζονται άσχημα και έχουν κακή διοίκηση –αλλά άφθονα όπλα– στο εγγύς μέλλον», υποστήριξε ο ίδιος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.