- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπεραθλητής θα τρέξει την περιφέρεια της Γης για καλό σκοπό
Σχεδιάζει να περάσει πάνω από τρία χρόνια ταξιδεύοντας για να ολοκληρώσει τον στόχο του
Αθλητής θα τρέξει 40.075 χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο για καλό σκοπό - Για Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).
Υπεραθλητής ετοιμάζεται να τρέξει 40.075 χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο - απόσταση ίση με την περιφέρεια της Γης - για να συγκεντρώσει χρήματα για Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).
Ο Τόμαζ Ντριμπάλα 44 ετών, σχεδιάζει να περάσει περισσότερα από τρία χρόνια ταξιδεύοντας για να ολοκληρώσει τον στόχο του.
Ο Πολωνός αθλητής που ζει στο Λονδίνο εδώ και 21 χρόνια, θα τρέξει από το Λονδίνο στην Αθήνα, από το Κάιρο στην πόλη του Κουβέιτ, από την Ινδονησία στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια από τη Δυτική στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, ξεκινώντας από το Λος Άντζελες και τερματτίζοντας στη Νέα Υόρκη.
«Θα έχουμε πολύ εξοπλισμό πίσω μας και ανάμεσα στα στάδια (Ευρώπη-Αραβία, Αραβία-Ασία, Ασία-ΗΠΑ) θα έχουμε έως και τέσσερις εβδομάδες διάλειμμα» είπε στη Daily Mail. «Δεν είναι ένα συνεχές τρέξιμο. Είναι αδύνατο να γίνει έτσι. Χρειαζόμαστε χρόνο για να αναδιοργανώσουμε την προσπάθειά μας και να μεταφέρουμε όλο τον εξοπλισμό σε νέα τοποθεσία» εξήγησε.
Ο Τόμας Ντριμπάλα σχεδιάζει να ταξιδεύει σε κάθε νέα γραμμή εκκίνησης αεροπορικώς και έχει προγραμματίσει ταξίδια πίσω στο Λονδίνο για να βλέπει τους δύο γιους του.
«Το σώμα μου χρειάζεται χρόνο για να συνέλθει και έχω δύο γιους στο Λονδίνο και χρειάζονται τον πατέρα τους. Έχουμε προγραμματίσει διαλείμματα για το Σαββατοκύριακο κάθε τρεις εβδομάδες και διαλείμματα κατά τη διάρκεια όλων των διακοπών για να βλέπω τα αγόρια μου» ανέφερε.
Ο αθλητής σκοπεύει να συγκεντρώσει χρήματα για την εκστρατεία «Βοήθεια στα παιδιά από την Ουκρανία» της UNICEF.
«Είμαι πατέρας δύο γιων και δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν μπορώ να τους βλέπω. Θέλω οι Ουκρανοί πατέρες να ξέρουν ότι φροντίζουμε τους γιους και τις κόρες τους ενώ αυτοί παλεύουν για τη γη για τα σπίτια τους» είπε στο News & Star.
Η ιστορία του Τόμας Ντριμπάλα
Ο Τόμας Ντριμπάλα, ο οποίος είναι προπονητής διαλογισμού θα χρηματοδοτήσει το εγχείρημά του από τις οικονομίες του και από χορηγίες, καθώς θα καταγράφει το ταξίδι του στο Instagram. Σχεδιάζει να συνεργαστεί με τοπικές οργανώσεις και επιχειρήσεις στην πορεία, ενημερώνοντάς τους για τα παιδικά τραύματα, που υπέστη.
Ο Ντριμπάλα ξεκίνησε το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων το 2018 ως έναν τρόπο για να βελτιώσει την ψυχική του υγεία, όταν χώρισε και έχασε την επιχείρησή του.
Σχεδιάζει να ξεκινήσει για τη νέα του πρόκληση τον Αύγουστο και ελπίζει να ολοκληρώσει τον μαραθώνιο σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2025.
«Τρέχω με ένα μήνυμα και χτίζω κοινότητες ενημερωμένες για το τραύμα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Το ταξίδι ανταμείβει από μόνο του» είπε ο Τόμας Ντριμπάλα διευκρινίζοντας ότι δεν είναι στόχος του η κατάρριψη παγκόσμιου ρεκόρ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.