Κοσμος

BBC για τη βασίλισσα: Η μετάβαση από την Ελισάβετ στον Κάρολο έχει αρχίσει

Πού προβάρισε τον ρόλο του εστεμμένου ο διάδοχος του θρόνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος με τις στολές τους σε επίσημη εμφάνιση
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος © Getty Image

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το ρεπορτάζ του BBC για τη μετάβαση στον θρόνο της Βρετανίας και τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η Μεγάλη Βρετανία γιορτάζει τα τελευταία 24ωρα το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ και παρά το γεγονός ότι η 96χρονη μονάρχης αποθεώθηκε στον εξώστη του Μπάκιγχαμ από τους Βρετανούς για τα 70 χρόνια βασιλείας της, η ανησυχία για την υγεία της είναι έκδηλη. Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η μετάβαση στον θρόνο έχει ήδη αρχίσει, ανάμεσά τους και το BBC

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα περί μετάβασης στον θρόνο είναι το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα είναι παρούσα στη σημερινή λειτουργία στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου. Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε για πρώτη φορά στον εξώστη του Μπάκιγχαμ για να χαιρετήσει το πλήθος μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του πρίγκιπα Φίλιππου

UK celebrates Queen Elizabeth's 70-year reign

Σύμφωνα με το BBC, τόσο η απώλεια του 99χρονου συζύγου της, όσο και το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Άντριου αντιμετωπίζει κατηγορίες περί κακοποίησης και έχει νομικά ζητήματα, φωτίζουν ακόμη περισσότερο τον διάδοχο του πρίγκιπα Κάρολου, που βρίσκεται στο πλευρό της μητέρας του σταθερά, εκπροσωπώντας τη σε δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες η βασίλισσα Ελισάβετ αδυνατεί να πάει, λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο πρίγκιπας Κάρολος μπαίνει μπροστά εκπροσωπώντας τη μητέρα του

Το ρεπορτάζ του BBC για τη διαδοχή στον θρόνο της Βρετανίας αναφέρεται σε όλες εκείνες τις επίσημες εκδηλώσεις στις οποίες η βασίλισσα Ελισάβετ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Αν' αυτής, ο πρίγκιπας Κάρολος ανέλαβε το καθήκον να παραστεί και να κάνει πρόβα βασιλείας. 

Ο πρίγκιπας Κάρολος ηγήθηκε της Βασιλικής Υπηρεσίας Maundy τον Απρίλιο, σε μια από τις παλαιότερες βασιλικές-θρησκευτικές τελετές, όταν κατά παράδοση ο μονάρχης δίνει χρήματα στους άπορους. Ο πρίγκιπας Κάρολος διάβασε την Ομιλία της Βασίλισσας για την έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους στη Βρετανία νωρίτερα τον Μάιο. Μάλιστα, το τελευταίο εξάμηνο τρεις από τις μεγάλες τελετές της μοναρχίας - στρατιωτικές, θρησκευτικές και συνταγματικές - έγιναν με την παρουσία του πρίγκιπα Κάρολου. 

Για τους ειδικούς, η βασίλισσα Ελισάβετ, παρά το γεγονός ότι εκτός από τα κινητικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα υγείας, είναι σχεδόν απίθανο να εμφανίζεται τακτικά σε δημόσιες εκδηλώσεις και να ασκεί τα δημόσια καθήκοντά της. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC, οι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο σηματοδοτούν αδιαμφισβήτητα το τέλος μιας εποχής. 

Οι φήμες περί αντίστροφης μέτρησης για τη διαδοχή στον θρόνο της Βρετανίας ξεκίνησαν όταν η βασίλισσα Ελισάβετ «αποκατέστησε» την Καμίλα, δηλώνοντας ότι αν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, τότε στο πλευρό του θα σταθεί ως βασίλισσα η Καμίλα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ