Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η αιφνιδιαστική εμφάνιση και το μήνυμα στον βρετανικό λαό

Τελευταία ημέρα των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βασίλισσα Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ © EPA/BRITISH MINISTRY OF DEFENCE

Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στον εξώστη του Μπάκιγχαμ στην αυλαία των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια αιφνιδιαστική εμφάνιση στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ για να χαιρετίσει το πλήθος, κατά την τελευταία ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Ντυμένη στα πράσινα, η 96χρονη βασίλισσα, η οποία απουσίασε από τις περισσότερες εκδηλώσεις του πλατινένιου ιωβηλαίου της, βγήκε στον εξώστη συνοδευόμενη από τους διαδόχους της, τους πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ, με συζύγους και παιδιά, πριν ανακρουστεί ο βρετανικός ύμνος «God Save the Queen».

Η βασίλισσα χαιρέτισε το πλήθος χαμογελώντας κατά τη σύντομη αυτή εμφάνιση, για να επιστρέψει στη συνέχεια στο εσωτερικό των ανακτόρων.

Queen makes surprise in-person appearance during Platinum Jubilee pageant finale

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τα ανάκτορα στο τέλος της παρέλασης που σήμανε και το τέλος των τετραήμερων εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ Β', η οποία ανέβηκε στο θρόνο το 1952 σε ηλικία 25 ετών. Έχει βασιλέψει περισσότερα χρόνια από κάθε άλλο βρετανό μονάρχη.

 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Παραμένω αποφασισμένη να υπηρετήσω τους Βρετανούς

Νωρίτερα η βασίλισσα Ελισάβετ δήλωσε πως παραμένει «αποφασισμένη να υπηρετήσει» τους Βρετανούς, στο ευχαριστήριο μήνυμά της που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Είμαι βαθιά συγκινημένη που τόσοι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το πλατινένιο ιωβηλαίο μου», δηλώνει η βασίλισσα στο μήνυμά της που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το οποίο υπογράφει ιδιοχείρως. «Παραμένω αποφασισμένη να σας υπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ, με τη στήριξη της οικογένειάς μου», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε υπαίθρια πάρτι ή παρακολούθησαν παρελάσεις στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ εκατομμύρια παρακολούθησαν ζωντανά από την τηλεόραση μια ποπ συναυλία έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Queen's Platinum Jubilee Pageant in full: Gold State Coach takes centre stage in grand finale

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ