- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Τι πιστεύουν οι δυτικές χώρες και ο υπόλοιπος κόσμος για τη Ρωσία
Η πλέον αρνητική άποψη στην Πολωνία
Η διαφορά μεταξύ των δυτικών φιλελεύθερων δημοκρατιών και του υπόλοιπου κόσμου στις αντιλήψεις τους για τη Ρωσία σύμφωνα με το Democracy Perception Index.
Η ετήσια έρευνα του Δείκτη Αντίληψης για τη Δημοκρατία, που πραγματοποιήθηκε μετά την εισβολή στην Ουκρανία, καλύπτει χώρες στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Στην Ευρώπη, το 55% των ερωτηθέντων από τη ΜΚΟ «Alliance of Democracies Foundation (AoD)», που συνεργάζεται με το Democracy Perception Index, δήλωσε ότι ήταν υπέρ της διακοπής των οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία λόγω της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, ενώ στην Ασία η πλειοψηφία ήταν κατά και στη Λατινική Αμερική υπήρξε διχογνωμία.
Οι αρνητικές απόψεις για τη Ρωσία εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη και σε άλλες δυτικές δημοκρατίες.
Θετικές απόψεις για τη Ρωσία υπάρχουν στην Κίνα, την Ινδονησία, την Αίγυπτο, το Βιετνάμ, την Αλγερία, το Μαρόκο, τη Μαλαισία, το Πακιστάν και τη Σαουδική Αραβία. Στη Βενεζουέλα για παράδειγμα, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, ο τοπικός πληθυσμός έχει καθαρά αρνητική άποψη σε ποσοστό 36%.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε συνολικά 20 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, θεώρησε ότι οι οικονομικοί δεσμοί με τη Ρωσία δεν έπρεπε να διακοπούν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Πρόκειται για τις Κένυα, Τουρκία, Κίνα, Ισραήλ, Αίγυπτο, Νιγηρία, Ινδονησία, Νότια Αφρική, Βιετνάμ, Αλγερία, Φιλιππίνες, Ουγγαρία, Μεξικό, Ταϊλάνδη, Μαρόκο, Μαλαισία, Περού, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, ενώ στην Κολομβία υπήρξε διχογνωμία.
Αντίθετα, μεταξύ των 31 χωρών που τάχθηκαν υπέρ της διακοπής των σχέσεων, οι 20 ήταν στην Ευρώπη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, οι Ρώσοι διπλωμάτες μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα ευρήματα ως απόδειξη ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη δεν συμμερίζεται τις ερμηνείες των γεγονότων στην Ουκρανία.
Την ίδια ώρα, οι χώρες με την πιο αρνητική άποψη για τη Ρωσία ήταν η Πολωνία (πλήρως αρνητικό το 87%), η Ουκρανία (80%), η Πορτογαλία (79%), η Ιταλία (65%), το Ηνωμένο Βασίλειο (65%), η Σουηδία (77%), ΗΠΑ (62%) και Γερμανία (62%). Ακόμη και στην Ουγγαρία – της οποίας ο ηγέτης Βίκτορ Όρμπαν είναι σύμμαχος του Πούτιν – ένα 32% έχει αρνητική άποψη για τη Ρωσία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
«Στοπ» στις πωλήσεις των βιβλίων της στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας της στήριξής της στην οργάνωση Palestine Action
Φόβοι για νέα άγρια επεισόδια και λεηλασίες σε καταστήματα
Ο Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, παραγωγός και σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του στην εκπομπή το 1999
Έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο για το ουκρανικό
Πώς βλέπουν την ασφάλεια η ισραηλινή δεξιά και η ισραηλινή κεντροαριστερά
Για να επιβληθούν οι νέοι κανόνες, χρειάζεται το αίσθημα της συλλογικής ανασφάλειας να είναι κυρίαρχο και αναμφισβήτητο
Το πετρελαιοφόρο θα μεταφέρει 40.000 μετρικούς τόνους ντίζελ, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον φορτία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.