- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Partygate: Άφθονο αλκοόλ και καβγάδες στη Ντάουνινγκ Στριτ - Τι αναφέρει το πόρισμα
Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη ο Μπόρις Τζόνσον
Τα πρώτα στοιχεία από το πόρισμα για το Partygate. Όλα όσα έγιναν στα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ. Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Μπόρις Τζόνσον.
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ένας καβγάς και μία αδιαθεσία μίας από τις συμμετέχουσες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός από τα επίμαχα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2020.
«Η γιορτή διήρκεσε αρκετές ώρες. Υπήρξε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από ορισμένα άτομα. Μία γυναίκα αρρώστησε. Σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ ατόμων», αναφέρεται στο κείμενο του πορίσματος για το Partygate που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Ντάουνινγκ Στριτ, πολιτικούς ή δημόσιους λειτουργούς, πρέπει να επιρριφθεί η ευθύνη για μία κουλτούρα που οδήγησε στα παράνομα πάρτι που οργανώθηκαν εκεί κατά την διάρκεια των lockdown, συμπεραίνει η έκθεση της ανωτάτης δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι για το Partygate. Πολλές από τις συγκεντρώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ «δεν θα έπρεπε να έχει επιτραπεί να συμβούν».
«Πολλά από τα περιστατικά αυτά δεν θα έπρεπε να έχει επιτραπεί να συμβούν», γράφει στην έκθεσή της η Σου Γκρέι. «Είναι επίσης αλήθεια ότι ορισμένοι από τους λιγότερο έμπειρους υπαλλήλους πίστεψαν ότι η συμμετοχή τους σε ορισμένα από αυτά τα γεγονότα επιτρεπόταν με δεδομένη την παρουσία των υψηλά ιστάμενων. Οι υψηλά ιστάμενοι, είτε είναι πολιτικοί ή δημόσιοι λειτουργοί, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη αυτής της κουλτούρας».
Το προκαταρκτικό πόρισμα της Σου Γκρέι δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, αλλά η δημοσίευση του τελικού πορίσματος αναβλήθηκε μέχρι την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την επιβολή 126 προστίμων.
Τόσο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ περιλαμβάνονται στα πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο για το πάρτι των 56ων γενεθλίων του Βρετανού πρωθυπουργού.
Τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ υπολείπονται των αναμενόμενων υψηλών απαιτήσεων, αλλά δεν απηχούν την κυρίαρχη κουλτούρα της διακυβέρνησης εκείνη την χρονική στιγμή, συμπεραίνει η έκθεση της Σου Γκρέι.
«Πολλοί θα είναι αναστατωμένοι από το γεγονός ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά επιδείχθηκε σε τέτοια κλίμακα στην καρδιά της Κυβέρνησης. Το κοινό έχει το δικαίωμα να έχει τις υψηλότερες απαιτήσεις συμπεριφοράς σε τέτοιους χώρους και είναι σαφές πως ό,τι συνέβη υπολείπεται αυτών των απαιτήσεων», αναφέρεται στην έκθεση.
«Έχω την ισχυρή πεποίθηση, ωστόσο, ότι αυτά τα περιστατικά δεν απηχούν την κυρίαρχη κουλτούρα στην Κυβέρνηση και την Δημόσια Διοίκηση εκείνη την χρονική στιγμή. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρη την χώρα εργάσθηκαν ακούραστα για να είναι στο ύψος των περιστάσεων σε μία πρωτοφανή συγκυρία».
Partygate: Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναλαμβάνει «ακέραια την ευθύνη» για τις παραβιάσεις του lockdown.
«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη όλων όσων συνέβησαν υπό την ηγεσία μου», δήλωσε στην Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον, επαναλαμβάνοντας ότι ζητά συγγνώμη για το σκάνδαλο Partygate.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.