- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόλεμος στην Ουκρανία - ΟΗΕ: Η Λατινική Αμερική αντιμέτωπη με κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης.
Η Λατινική Αμερική είναι πλέον αντιμέτωπη με την απειλή επισιτιστικής κρίσης, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, την ώρα που η ίδια περιοχή δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τόνισε χθες το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) του ΟΗΕ.
«Εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να περιπέσουν στη φτώχεια και στη διατροφική ανασφάλεια εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχιστεί», προειδοποίησε η Λόλα Κάστρο, διευθύντρια του τμήματος του ΠΕΠ που είναι αρμόδιο για την περιφέρεια, με έδρα τον Παναμά.
Τουλάχιστον 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετώπιζαν ήδη διατροφική ανασφάλεια και ο αριθμός τους μπορεί, «στη χειρότερη περίπτωση» να φθάσει τα 13,3 εκατομμύρια αν η σύρραξη συνεχιστεί, διευκρινίζει δελτίο τύπου της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ.
«Οι τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας αυξήθηκαν ραγδαία (...). Η αύξηση του πληθωρισμού (στις τιμές) των τροφίμων απειλεί την περιοχή, όπου πολλές χώρες είναι πολύ εξαρτημένες από τις εισαγωγές σιτηρών», ειδικά στα νησιά της Καραϊβικής, εξήγησε το ΠΕΠ.
Οι τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, όπως το ρύζι, τα μαύρα φασόλια, των φακών και των φυτικών ελαίων ανά μετρικό τόνο αυξήθηκαν κατά 27% από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο και κατά 111% από τον Ιανουάριο του 2019 ως τον Απρίλιο του 2022, τονίζει ακόμη η υπηρεσία.
Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, η Ρωσία βρισκόταν στην πρώτη θέση ως προς τις εξαγωγές σιταριού παγκοσμίως, ενώ η Ουκρανία στην 4η και όδευε να περάσει στην 3η θέση.
Ουκρανία - Η Λατινική Αμερική σε κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης: Το προβλήματα από τον κορωνοϊό
Η περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής πληττόταν ήδη εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, της αύξησης των τιμών και των ακραίων κλιματικών φαινομένων, τόνισε με ανησυχία η κυρία Κάστρο.
Το ΠΕΠ απηύθυνε έκκληση να συγκεντρωθούν πάνω από 315 εκατ. δολάρια για να καλυφθεί το κόστος των ενεργειών του για την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή κατά τους προσεχείς έξι μήνες.
«Ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν αυξάνεται, το χάσμα ανάμεσα στις χρηματοδοτικές μας ανάγκες και τους διαθέσιμους πόρους συνεχίζει να πλαταίνει», τόνισε η διευθύντρια του τμήματος του ΠΕΠ που είναι αρμόδιο για την περιοχή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.