- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Βρετανία ισχυρίζεται πως το πράσινο εμπόριο είναι η απάντηση στη ρωσική ενέργεια
Μπορεί να τερματίσει την παγκόσμια εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια
Το Λονδίνο υποστηρίζει ότι το πράσινο εμπόριο μπορεί να τερματίσει την παγκόσμια εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.
Οι συμφωνίες για το πράσινο εμπόριο μπορούν να βοηθήσουν στον τερματισμό της εξάρτησης από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην απαλλαγή της εξάρτησης της παγκόσμιας οικονομίας από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα θα αναφέρει σε μία σημερινή ομιλία της η υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Αν-Μαρί Τρεβέλιαν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι ήταν αδύνατο για μερικές ευρωπαϊκές χώρες να εγκαταλείψουν ταχύτατα το ρωσικό πετρέλαιο, όπως προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Βρετανία, η οποία έχει μικρότερη εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια, σε σύγκριση με τις γειτονικές ευρωπαϊκές της χώρες, ανακοίνωσε ότι ο ταχύτατα αναπτυσσόμενος πράσινος τομέας της οικονομίας της μπορεί να βοηθήσει άλλες χώρες να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
“Αυτή η τρομερή σύγκρουση στην Ουκρανία έχει υπογραμμίσει αυτό που μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας συνεκτικής παγκόσμιας προσέγγισης. Έχει επίσης υπενθυμίσει παγκοσμίως ότι θα πρέπει να 'αποπουτινοποιήσουμε' την παγκόσμια οικονομία,” θα τονίσει σήμερα η Τρεβέλιαν, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της, που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο της.
“Οι τελευταίοι μήνες έδωσαν έμφαση στην ανάγκη επιτάχυνσης του ταξιδιού μας ως παγκόσμιας κοινότητας μακριά από τους υδρογονάνθρακες, ώστε να στρέψουμε αποτελεσματικά τις πλάτες μας στην εποχή της εξάρτησής μας από τα καύσιμα που μολύνουν, για τη μετάβασή μας σε ένα μέλλον με μηδενικούς ρύπους”.
Στην ομιλία της θα ανακοινώσει εγγυήσεις δανείων για τις πράσινες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους περίπου 190 εκατομμυρίων λιρών (224,88 εκατομμυρίων ευρώ) αλλά και τη διοργάνωση μιας εξαγωγικής έκθεσης για το πράσινο εμπόριο και τις επενδύσεις στα βορειοανατολικά της Αγγλίας το φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.