- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βρετανοί οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον μετά-Brexit χρηματοοικονομικό τομέα
Τι φοβούνται
Βρετανία: Οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα σχέδια της χώρας αναφορικά με τον χρηματοοικονομικό τομέα στην εποχή μετά το Brexit.
Περισσότεροι από 50 οικονομολόγοι προειδοποίησαν σήμερα ότι τα σχέδια της Βρετανίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στον χρηματοοικονομικό τομέα για την περίοδο μετά το Brexit ενέχουν τον κίνδυνο πρόκλησης προβλημάτων, όπως αυτά που οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική κρίση.
Η κυβέρνηση που επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τις “ελευθερίες του Brexit”ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι θα απαιτήσει από τις ρυθμιστικές αρχές να βοηθήσουν ώστε το City του Λονδίνου να παραμείνει ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Η ομάδα των 58 οικονομολόγων με τη συμμετοχή και του πρώην υπουργού Επιχειρήσεων και τιμημένου με το βραβείο Νόμπελ Βινς Κέιμπλ δήλωσε ότι ο στόχος ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας μπορεί να μετατρέψει τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε ένθερμους υποστηρικτές των τραπεζών οδηγώντας στην υιοθέτηση πολιτικών που δεν θα ανταποκρίνονται στην χρηματοοικονομική πραγματικότητα.
Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος πλήγματος για την πραγματική οικονομία καθώς ο χρηματοοικονομικός τομέας απορροφάει ένα δυσανάλογο αριθμό ταλέντων, όπως ανέφεραν οι οικονομολόγοι σε μία ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.
“Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται ξεκάθαρους στόχους στους κανονισμούς του που θα προωθούν την παραγωγικότητα σε ένα ευρύ φάσμα της οικονομίας, θα εξυπηρετούν την οικονομική ανάπτυξη και την ακεραιότητα της αγοράς και επίσης, θα προστατεύουν τους καταναλωτές και τους φορολογούμενους, ενώ θα προωθούν την μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, αλλά και θα αντιμετωπίζουν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την προστασία της συλλογικής μας ασφάλειας,” ανέφερε η ίδια επιστολή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.