- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Η επίθεση στο Ντονμπάς έχει χάσει την ορμή της, λέει η Βρετανία
Τι εκτιμά η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών
Ουκρανία: Η επίθεση της Ρωσίας στο Ντονμπάς έχει χάσει την ορμή της, σύμφωνα με τη Βρετανία.
Η επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Ντονμπάς στην Ουκρανία «έχει χάσει την ορμή της και έχει μείνει σημαντικά πίσω από το πρόγραμμα», ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας.
«Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, η Ρωσία δεν είναι πιθανόν να επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό προέλασής της τις επόμενες 30 ημέρες», διευκρινίζει ο βρετανικός στρατός σε τακτική ενημέρωσή του μέσω Twitter.
Την Παρασκευή, οι ουκρανικές δυνάμεις απέτρεψαν απόπειρα των ρωσικών δυνάμεων να διασχίσουν ποταμό στο Ντονμπάς, μια ανατολική περιοχή της Ουκρανίας στην οποία περιλαμβάνονται οι περιφέρειες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του πολέμου.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινά η νέα φάση της ρωσικής εισβολής
Υπενθυμίζεται ότι αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι η ρωσική εισβολή εισέρχεται στην «τρίτη φάση» της, η οποία θα χαρακτηρίζεται από παρατεταμένες μάχες.
Η «πρώτη φάση» της ρωσικής επίθεσης ήταν η απόπειρα κατάληψης της Ουκρανίας «μέσα σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Βίκτορ Αντρούσιφ, αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Η «δεύτερη φάση» χαρακτηρίστηκε από τις προσπάθειες να περικυκλωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις και να ηττηθούν σε διάφορες πολιορκημένες περιοχές, συμπλήρωσε.
Σε αυτήν τη νέα «τρίτη φάση» θα δούμε τα ρωσικά στρατεύματα να υπερασπίζονται τα εδάφη στα οποία έχουν αποκτήσει τον έλεγχο μέχρι στιγμής, υποστήριξε.
«Αυτό δείχνει ότι σχεδιάζουν έναν παρατεταμένο πόλεμο», δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών. Η Μόσχα φαίνεται πως θεωρεί ότι με έναν παρατεταμένο πόλεμο μπορεί να πιέσει τη Δύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εξαναγκάσει την Ουκρανία να υποχωρήσει, ανέφερε.
Εν τω μεταξύ, ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής οι μάχες έχουν αποδείξει ότι η εικόνα της Μόσχας για τον ρωσικό στρατό - τον «αήττητο, δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο», όπως τον παρουσιάζει - είναι «ψεύτικη», μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο UNIAN.
Ο Αρεστόβιτς είπε επίσης ότι αναμένει την επικείμενη κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας μέσα στο καλοκαίρι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εάν πληγούν ενεργειακές υποδομές της
Το ζευγάρι απαντά σε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Τομ Μπάουερ που ισχυρίζονται ότι η Μέγκαν «έκανε πλύση εγκεφάλου» στον Χάρι
Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα - H ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους όλων των εποχών
Ποιος φέρεται να είναι ο διάσημος καλλιτέχνης;
Η αποστολή του HMS Dragon στην Κύπρο άργησε, καθώς η στρατηγική αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης φθίνει επικίνδυνα
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί επιβεβαίωσε την άρση του αποκλεισμού εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.