- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαβρόφ: Όλοι θα υποφέρουν από τον ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο που μας κήρυξε η Δύση
«Καταδικασμένες οι προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας»
Ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Δύση κήρυξε έναν «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.
Επίθεση κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ισχυριζόμενος πως έχει κηρυχθεί ένας «ολοκληρωτικός υβριδικός πόλεμος» κατά της χώρας του που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο θα διαρκέσει.
Σε ομιλία που εκφώνησε κατά την 80η ημέρα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ υπογράμμισε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση κατά της Μόσχας και αποπειράθηκε να εμφανίσει τη Ρωσία ως τον στόχο και όχι τον δράστη μιας επίθεσης.
«Η συλλογική Δύση έχει κηρύξει ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον μας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό, όμως είναι σαφές ότι οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές απ' όλους, χωρίς εξαίρεση», δήλωσε στην ομιλία του.
«Κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια απ' ευθείας σύγκρουση - όμως τώρα που η πρόκληση έγινε, εμείς φυσικά την αποδεχθήκαμε. Ξέρουμε από κυρώσεις: υπήρχαν πάντα με τη μια ή την άλλη μορφή».
Οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, υποστήριξε ο Λαβρόφ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των σχέσεων της Ρωσίας με την Κίνα, την Ινδία, την Αλγερία και τις χώρες του Κόλπου.
Λαβρόφ: Η Ε.Ε. έχει γίνει ένας επιθετικός και πολεμοχαρής παράγοντας
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είχε εξαπολύσει φραστικά πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εχθές, Παρασκευή, χαρακτηρίζοντάς την «επιθετική και φιλοπόλεμη».
«Η ΕΕ μετατράπηκε από μια εποικοδομητική οικονομική πλατφόρμα, όπως είχε δημιουργηθεί, σε έναν επιθετικό και φιλοπόλεμο παράγοντα που επιδεικνύει ήδη τις φιλοδοξίες του πολύ πιο πέρα από την ευρωπαϊκή ήπειρο» ανέφερε.
Ο Λαβρόφ κατηγόρησε ευρύτερα τους Ευρωπαίους, ότι σπεύδουν «ακριβώς στον δρόμο που έχει ήδη χαράξει το ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας έτσι την τάση συγχώνευσης με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και θα αποτελέσουν, στην πραγματικότητα, παράρτημα του ΝΑΤΟ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.