- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Τζόνσον δεν θεωρεί πιθανή την εξομάλυνση των σχέσεων με τον Πούτιν
«Η μεταμέλεια θα είναι πολύ δύσκολη για τον Βλαντίμιρ Πούτιν τώρα»
Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν βλέπει πώς θα μπορούσαν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει πώς θα μπορούσε να υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC εάν ο Πούτιν θα είναι και πάλι καλοδεχούμενος στη διεθνή σκηνή στην περίπτωση που δείξει μεταμέλεια, ο Τζόνσον δήλωσε: «Η μεταμέλεια θα είναι πολύ δύσκολη για τον Βλαντίμιρ Πούτιν τώρα…τίποτε δεν είναι αδύνατον, υποθέτω, αλλά απλά δεν μπορώ να δω, όσο κι αν προσπαθήσω, πώς μπορούμε να εξομαλύνουμε τις σχέσεις με τον Πούτιν τώρα».
Ο Τζόνσον δήλωσε ότι ο κόσμος κινδυνεύει με μια επανάληψη του 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία.
«Ο κόσμος βασικά είπε, αυτό είναι φρικτό. Το καταδικάζουμε, το αποκηρύσσουμε –και το κάναμε. Και επιβάλαμε κυρώσεις. Αλλά την ίδια στιγμή, ξεκινήσαμε με κάποιο τρόπο διαπραγματεύσεις μαζί του για το επόμενο βήμα», δήλωσε ο Τζόνσον στο LBC. «Και ο Πούτιν βασικά το χρησιμοποίησε αυτό ως έναν τρόπο για να στρίψει το μαχαίρι στην Ουκρανία».
«Εάν οι Ουκρανοί κάνουν οποιαδήποτε συμφωνία με τον Πούτιν τώρα, ο κίνδυνος είναι ότι θα κάνει ακριβώς το ίδιο και το γνωρίζουν. Άρα η σύντομη απάντηση είναι όχι. Καμία εξομάλυνση και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ ξεκάθαρο γι’ αυτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Yποστηρίζει ότι η βύθιση οφείλεται σε αμέλεια και ανικανότητα του πληρώματος
Έντονη κριτική για τη δημιουργία ζωνών αποκλειστικά για ενήλικες στις premium θέσεις των τρένων TGV
Συγκίνηση μέσα στο εθνικό πένθος
Συντονισμός με ΗΠΑ, επιφυλάξεις Δανίας και συζητήσεις για νέες ρυθμίσεις ασφάλειας στην Αρκτική
Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Τραμπ και το πλαίσιο συμφωνίας με το ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ ξεκαθαρίζει ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παράσχει επιτόπια προστασία
«Πολύ καλές» οι συνομιλίες, είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Προκαταρκτική έκθεση διαψεύδει την έκρηξη – Σε λειτουργία οι κινητήρες κατά τη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
Δεσμεύσεις από ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Λούτνικ–Σέφτσοβιτς, ενώ η ΕΕ «παγώνει» την έγκριση
Θα ικανοποιούσε τον Τραμπ οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς «ιδιοκτησία»;
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και η στάση του εκλογικού σώματος
Απευθείας πτήσεις Finnair προς Θεσσαλονίκη από Μάιο
Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες
Ο Γερμανός καγκελάριος προειδοποιεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις γεωπολιτικές ανατροπές
Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «σε συντονισμό» με τον ΟΗΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.